Last van vogelpoep in je tuin? Enkele manieren om vogels te verjagen

0
1552
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Sommige vogels zijn bijzonder mooi en leuk om naar te kijken, terwijl andere ronduit irritant en destructief kunnen zijn. Hoewel vogels doorgaans niet als een hinderlijke plaag worden beschouwd, kunnen ze wel degelijk een probleem worden.

Vogels kunnen immers zeer destructief zijn als hun nestjes bijvoorbeeld belangrijke plekken in je huis blokkeren, hun vervelende uitwerpselen van alles vies maken, schade aan jouw dakgoten veroorzaken of als ze via jouw schoorsteen naar binnen komen.

Weg met die vervelende vogelplaag!

Als jij ook last van hinderlijke vogels op jouw terrein hebt, dan vraag jij je waarschijnlijk bij jezelf af welke maatregelen jij hiertegen kunt nemen. Maatregelen om jouw tuin, huis en eigendommen tegen de schade te beschermen die deze vogels aan jouw huis kunnen aanrichten.

Begrijpen waar de vogels toe worden aangetrokken, is de eerste stap om ze te verjagen. Plaagvogels zoals kraaien en duiven worden veelal door voedselbronnen aangetrokken die ze bij jouw huis kunnen vinden. Denk hierbij aan insecten, regenwormen, zaden en rottende groenten of fruit.

Hier zijn enkele manieren om lastige vogels bij jouw huis weg te houden:

Wijzig je eigen gewoontes

De aanpassing van eigen gewoontes is een langetermijnoplossing waarbij er allerlei dingen van jouw terrein verwijderd worden om de vogels te ontmoedigen om hier rond te hangen. Begin uiteraard met het verwijderen van vogelbaden of vogelvoeders op jouw terrein, want voedsel en water zijn de belangrijkste lokmiddelen.

Als je waterornamenten hebt, probeer dit zoet water dan door zout water te vervangen, zodat de vogels het niet kunnen drinken. Vogels kunnen dit zout in het water ruiken en zullen dus niet eens de moeite nemen om er te landen om het water te testen.

Houd tevens rekening met jouw vuilnis en ander afval wat de vogels zou kunnen lokken. Zorg dat je dit wat verder wegzet van je huis en dek het goed af. Zo kunnen ze hier niet meer bij komen

Plaats duivenpinnen

Heb je een probleem met allerlei vogels die op jouw terrein uitrusten, dan kunnen ze door de geplaatste duivenpinnen niet landen op je dak, bovenbalken en omheining. Ze moeten zoeken naar andere landingsplekken buiten jouw gebied.

Duivenpinnen zijn ultra dunne roestvrijstalen of plastic pinnen die de vogels porren wanneer ze hierop proberen te landen om in deze gebieden te kunnen rusten. Ze doen de vogels geen pijn, maar vormen wel degelijk voldoende hinder om te voorkomen dat de wat grotere vogels er kunnen landen. Kleine vogels, zoals mussen, kunnen echter nog steeds tussen de pinnen landen.

Het is over het algemeen een bijzonder onopvallende plus duurzame oplossing. En als je goedkope duivenpinnen online bestelt, dan is het ook een heel betaalbare oplossing.

Een akoestische vogelverschrikker

Je zou auditieve afschrikmiddelen kunnen overwegen om vogels af te weren. Vogels kunnen namelijk in het bereik tussen de 1 en 4 kHz horen, wat veel beter is dan wat mensen kunnen horen. Zo zijn er allerlei geluids afschrikmiddelen gecreëerd die de vogels in verwarring brengen en ze evenzo wegjaagt. Je zou dit ook wel als een akoestische vogelverschrikker kunnen omschrijven.

Nog een paar andere eenvoudige afschrikmiddelen

Nep roofvogels

Je zou nep roofvogels van plastic kunnen gebruiken. Deze nepvogels kunnen namelijk zeer effectief in het afschrikken van vogels zijn, omdat je dan inspeelt op hun natuurlijke, diepgewortelde angst voor roofvogels. Het is echter wel heel belangrijk dat je deze consequent op jouw terrein verplaatst, want anders zullen de vogels uiteindelijk merken dat dit geen echte bedreigingen zijn. Ze zullen er dan dus ook niet langer meer door worden afgeschrikt.

Pepermuntolie

Je kunt ook essentiële oliën op jouw eigendommen aanbrengen. Veel vogels vinden pepermuntolie bijvoorbeeld een heel walgelijke geur. Breng om deze reden verdunde pepermuntolie op je eigendommen aan om de vogels weg te jagen. Het fijne van deze oplossing is dat de meeste mensen de geur van pepermuntolie wel behoorlijk aangenaam vinden. Deze olie zal jouw plezier van het buitenleven dan ook niet verstoren.

Cayennepeper

Cayennepeper is trouwens een andere natuurlijke remedie waar veel vogels niet tegen kunnen. Strooi heel eenvoudig wat cayennepeper rond planten of op andere gebieden alwaar de vogels vaak op jouw terrein komen. Veel ongedierte, waaronder vogels, kunnen de geur ervan niet goed verdragen, dus zal dit ze van jouw terrein verjagen.