Tuin

Landelijk wonen voor binnen en buiten: zo beheers jij de stijl perfect

Geschreven door admin

Als je  denkt aan landelijk wonen, zie je gelijk boerderijen voor je met uitgestrekte tuinen. Uiteraard hoort daar een landelijke interieurstijl bij, maar wat kenmerkt de landelijke stijl nou eigenlijk? En hoe zorg je dat het interieur zowel binnen als buiten naadloos op elkaar aansluit? Lees hier onze tips voor landelijke tuinen en een landelijk interieur.

Kenmerken van een landelijk interieur

Een landelijk interieur betekent een rustig en sfeervol interieur met zachte kleuren (vaak pastel afgewisseld met natuurlijke kleuren) en rustieke elementen. Er wordt veel gebruik gemaakt van rijke materialen zoals wol, vilt en hout. Zeer sfeervol en warm.

Onze tips voor een landelijk interieur

  1. Kies maximaal 2 basiskleuren die in het interieur terug gaan komen
  2. Ga altijd voor een matte verf op de muur die uitstekend past bij de vloer om de rust te bewaren.
  3. Als het gaat om meubels bij een landelijke stijl gaat de regel ‘less is more’ op. De meubels die je plaatst moeten dan wel rustiek en gerust een beetje ‘zwaar’ zijn.
  4. Maak het geheel af met accessoires in natuurlijke materialen.

Kenmerken van een landelijke tuin

Het is wel zo prettig om de prachtige landelijke stijl binnen door te trekken naar buiten, zodat het één geheel wordt. Dan moet je wel weten waarop je moet letten om de stijl het beste tot zijn recht te laten komen. Een landelijke tuin bevat, net als het interieur, een hoop natuurlijke materialen. Denk hierbij aan steigerhout (zeer geschikt voor buitenmeubels) en riet. Daarnaast zijn ‘rust en eenvoud’ de sleutelwoorden. Dat uit zich bijvoorbeeld in strakke lijnen en groepen planten van één soort bij elkaar. In de meeste landelijke tuinen vind je daarnaast ook vlakke stukken zoals een gazon of een vijver.

Onze tips voor een landelijke tuin:

  1. Verdeel de tuin in vlakken met strakke lijnen. Eenvoud is hierin zeer belangrijk.
  2. Creëer balans tussen hoog- en laaggroei
  3. Gebruik voor de grens van het perceel een mooie, volle haag. Dit kan ook een mix zijn van verschillende soorten hagen.
  4. Houd het kleurgebruik rustig en simpel. In de meeste landelijke tuinen is de kleur wit in veelvoud aanwezig.