Keuken

Landelijk genieten

Een landelijke keuken geeft altijd een warm welkom. Een landelijke keuken heeft een gezellig en warm karakter. Eén van de kenmerken van een landelijke keuken is het gebruik van houten deurtjes en extra dikke werkbladen van steen. De natuurlijke materialen waar landelijke keukens om bekend staan combineren prachtig met warme kleuren zoals grijs en bruin, maar ook lichtere tinten zoals magnolia en zand.

grandoAankleding

Een landelijke keuken hoort allang niet meer alleen thuis in een boerderij. In ieder type huis kun je een sfeervolle landelijke leefkeuken tegenkomen. Het is echter van belang dat je in de landelijke keuken kiest voor de juiste accessoires en elementen.
We zien vaak planken tegen de achterwand die extra ruimte creëren om nostalgische potten en pannen uit te stallen. Een andere optie om deze planken mee te vullen zijn robuuste wekpotten met verschillende soorten kruiden en flesjes olijfolie. In een landelijke keuken mogen immers alle elementen gezien worden! Dikke houten snijplanken op het aanrecht doen het ook altijd goed.
Steeds meer aanwezig op het aanrecht zijn planten. Groen wonen is hot; ook in de keuken! Om het een beetje in de sfeer van de landelijke keuken te houden kun je kiezen voor verschillende kruiden zoals basilicum, rozemarijn of tijm. Dit past perfect in het plaatje en is ook nog eens erg handig!

Apparatuur

Door middel van het gebruik van moderne apparatuur kan de landelijke keuken ook een tikje modern worden. Denk bijvoorbeeld aan robuuste fornuizen, inbouwovens en grillplaten. Koken op gas is trouwens een must! Een elektrische kookplaat past namelijk niet helemaal in het plaatje van de landelijke keuken. Ook niet weg te denken uit een landelijke keuken is een opvallende afzuigkap verwerkt in een grote schouw zodat je ongestoord kunt kokerellen.

Meer inspiratie

Interesse in een landelijke keuken? Neem dan een kijkje bij Grando. Zij hebben een ruim aanbod in landelijke keukens en helpen jou te vinden waar je naar zoekt! Wil je alvast thuis wat voorbereidend werk doen? Vraag dan ons gratis inspiratiemagazine aan!