Raamfolie aanbrengen is moeilijker dan je denkt. Als je overweegt om raamfolie te gaan plaatsen, is het eerst belangrijk om te kijken welke soort je nodig hebt. Je hebt namelijk veiligheidsfolie, folie om bij enkel glas uw woning beter te isoleren, zonwerende folie, anti-inkijk- maar ook decoratiefolie. Voor een glad en mooi resultaat kun je het best een professional inschakelen. Dit zijn de zes redenen waarom je raamfolie moet laten aanbrengen door een specialist.

Specialisme

Het aanbrengen van raamfolie lijkt misschien heel makkelijk, maar dat is het helemaal niet. Er zijn bedrijven met monteurs die hier gespecialiseerd in zijn. Het aanbrengen van raamfolie is een vak apart, en daarom kun je het beter door een professional laten doen.

Gereedschap

Hoewel je niet veel gereedschap nodig hebt bij het aanbrengen van raamfolie, gebruikt een specialist de juiste tools om het folie zo strak mogelijk aan te brengen. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld een gel-achtig concentraat dat eenmaal vermengt met water witte vlekken  op het folie voorkomt.

Luchtbellen

Een ander veelvoorkomend probleem die een specialist voorkomt is het ontstaan van luchtbellen. Als je zelf aan de slag gaat zul je merken dat er al snel luchtbellen ontstaan onder het folie. Het aanbrengen van de raamfolie zal direct ook een flinke test zijn voor je geduld.

Maat

Wanneer je het raamfolie laat aanbrengen door een specialist, meet deze precies hoeveel folie je nodig hebt. Op deze manier zit je na afloop niet met overtollig folie, en kom je zeker weten niet tekort.

Materiaal

Zoals net al beschreven kun je voor diverse situaties raamfolie aanschaffen. Voor de veiligheid, anti-inkijk of zonwerende folie. Met een specialist heb je altijd meteen het goede materiaal in huis zonder dat je je druk hoeft te maken of je online wel de goede hebt gekocht.

Advies

Met een specialist in de buurt kun je altijd vertrouwen op een goede afloop. En niet onbelangrijk: je krijgt ook gratis advies. Een vakman vertelt graag hoe je het folie het best schoonhoudt en welke sprays je daar het best voor kunt gebruiken.