Kunstgras op balkon: alles wat je moet weten

0
23
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Mis jij de natuurlijke uitstraling in en om het huis? Ontbreekt het aan een fijne plek om te ontspannen en wil je voor meer groen zorgen? Maar wil je hier ook niet veel meer onderhoud aan hebben? Dan biedt kunstgras dé oplossing. Kunstgras is niet alleen heel eenvoudig te leggen, maar ook nog eens geheel onderhoudsvrij. Daarnaast geeft het de natuurlijke uitstraling waar je zo naar verlangt. Nog een groot voordeel van kunstgras is dat het op werkelijk iedere locatie gelegd kan worden. Ben jij dus op zoek naar kunstgras om je balkon mee op te vrolijken? Geen enkel probleem! Bij www.gardensense.nl vind je talloze opties.

 

Voordat je een keuze kunt maken, is het wel belangrijk om van enkele belangrijke punten op de hoogte te zijn. Ben je dus van plan om kunstgras op het balkon te plaatsen? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je moet weten voordat je hieraan begint.

Is het echt mogelijk om kunstgras op een balkon aan te leggen?

 

De eerste vraag die we ons moeten stellen is of het echt mogelijk is om kunstgras op balkon aan te leggen. Hier kunnen we duidelijk over zijn: jazeker!

 

Kunstgras kan op elke plek worden gelegd. Of dit nu op je balkon of op een dakterras is, met kunstgras zit je eigenlijk altijd goed. Het is een slimme manier om je balkon of terras wat groener te maken. Echt gras kan hier immers niet groeien. Door kunstgras aan te leggen, zorg je ervoor dat het balkon er toch groen en natuurlijk uitziet.

 

Ga je kunstgras op het balkon aanleggen? Houd er dan wel rekening mee dat de ondergrond goed moet zijn voordat je dit doet. Zo is het belangrijk dat de ondergrond egaal is, maar ook dat eventueel overtollig water gemakkelijk weg kan lopen. Je kunt het kunstgras na het plaatsen vastzetten met pinnen, maar je kunt deze ook zijn plek houden door hier meubels op te plaatsen.

Hoeveel onderhoud heeft kunstgras nodig?

De meeste mensen geven standaard de voorkeur aan kunstgras boven echt gras. Ook op plekken waar wel echt gras zou kunnen groeien. Dit heeft vooral te maken met het onderhoudsvriendelijke karakter van kunstgras. In deze drukke tijden hebben maar weinig mensen zin en tijd om ook nog een grasveldje te onderhouden. Met kunstgras is het onderhoud veel minder. Eigenlijk is er zelfs vrij weinig nodig.

 

Het enige wat nodig is, is het gras onkruidvrij houden. Zo voorkom je eventuele schade aan de grasmatten. Dit betekent dus ook dat er in de herfst regelmatig wat bladeren van het gras geveegd moeten worden. De juiste ondergrond doet echter al wonderen. Veel onderhoud zal je verder aan het gras dan ook niet hebben.

Extra veel comfort

 

Kies je voor kunstgras op je balkon? Dan kies je niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar ook voor veel meer comfort. Het gras is heerlijk om op te zitten of te liggen en je kunt er gemakkelijk met blote voeten op lopen. Ook voor kinderen is het heel prettig om op te spelen. Hierdoor is het dus de perfecte optie als je op zoek bent naar meer comfort op jouw balkon.