Kunst

Kunst anno 2017 een breed begrip

kunst
Geschreven door admin

Tegenwoordig kun je bij de meeste kunstvormen heel serieus opmerken dat jij, je zoon of dochter of een neefje of nichtje dat ook wel hand kunnen maken. Niet omdat dat dan een compliment voor de potentiële maker zou zijn, maar vooral omdat het zo abstract of eenvoudig is, dat iedereen het wel had kunnen maken. Maar hoe kun je daar je voordeel mee doen?

Iedereen een kunstenaar?

In deze tijd kan iedereen een kunstenaar zijn. Dat is per definitie waar omdat gewoon alles wat kunst heet, ook echt kunst is. Zet drie strepen op het doek, noem het kunst en het is kunst. Wanneer je het voor een getal van vier cijfers op internet zet kun je het soms ook nog verkopen. Hoe eenvoudiger, hoe duurder – zo lijkt soms de stelregel.

Maar iedereen kan ook echt kunstenaar zijn. Kunst hoeft dus niet duur te zijn. Kan je zoon of dochter tekenen? Mooi, lijst dan gewoon die tekening in. Laat hem of haar zijn naam en datum in de hoek schrijven en het is oprecht een leuk aandenken aan vroeger. Heb je zelf weinig hobby’s? Koop een schildersezel en voor een paar tientjes aan doek, kwasten en verf en ga je gang. Zeker voor de eerste schilderijen moet je geen te hoge verwachtingen hebben, maar ach; het is kunst. Iedereen is immers een kunstenaar.

Kunst kopen?

Uiteraard zijn er ook nog de mensen die helemaal geen kunstenaar willen zijn. Voor die mensen wordt kunst steeds betaalbaarder. Alhoewel, er blijft natuurlijk onbetaalbaar dure kunst bestaan. Maar je kunt vast wel ergens een mooi schilderij vinden om aan de muur te hangen, dat bovenal nog eens betaalbaar blijft. Want het voordeel van 2017 is toch wel dat kunst een breed begrip is. Maar is jouw smaak dat ook?