Kun je de slaap niet vatten? Doe d’r wat aan!

0
536
Design en lifestyleDesign en lifestyle

 

Wat hebben je gezondheid, concentratievermogen en humeur met elkaar gemeen? Juist! Je nachtrust. Want die heeft op alledrie een grote invloed die je niet mag onderschatten.

Heb je bepaalde kopzorgen of irritaties waardoor je ‘s avonds laat niet goed in slaap kunt komen? Sorry, daar kunnen we je niet bij helpen. Maar wel hebben we een aantal tips voor de manier waarop je toch een gezonde nachtrust kunt bereiken. Daarbij is het van belang om goed te kijken naar het bed waarin je slaapt.

Jawel, dat moet goed passen bij het interieur, dat zijn we met je eens. Maar nog belangrijker is dat deze uit de juiste onderdelen bestaat. Want ook op ergonomisch gebied moet alles kloppen! Alleen met een bed dat volledig op jouw lichaam is ingesteld kun je heerlijk slapen. Let daarom zeker op de volgende zaken wanneer je een nieuw bed gaat uitzoeken.

Hoofdzaak

Ben jij vaak op werkdagen vanaf moment #1 niet te genieten of razendsnel de kluts kwijt? Dan heeft dat vaak met een slaapgebrek te maken. Je haalt die acht uren dan ook alleen wanneer je vroeg genoeg naar bed gaat, tevoren niet meer aan de koffie en de frisdrank gaat en ook niet naar beeldschermen kijkt vlak voor je je ogen dicht doet.

Maar ook moeten je ruggengraat en je nek – het verlengde daarvan – helemaal recht liggen. Dus heb je een matras en een kussen nodig die precies hard of zacht genoeg zijn zodat jij lekker kan liggen. Ga eventueel samen met een expert naar de perfecte samenstelling op zoek. Want ben je ‘s nachts lichamelijk in balans, dan ben je dat overdag mentaal ook.

Dubbele bodem

Matrassen liggen over het algemeen niet op de grond. Die rusten immers op een lattenbodem. Ook die kan essentieel zijn om voor jou je favoriete lighouding aan te kunnen nemen. Want heb je daar nog steeds moeite mee, ondanks een speciaal matras? Dan zou een lattenbodem van Swissflex wonderen kunnen verrichten! Deze is eenvoudig in iedere positie te zetten die je maar wenst.


Nou, welterusten dan maar!