Badkamer

Een kraan wordt een designklassieker

Geschreven door admin

Een design klassieker, zoals de Tara kraan van Dornbracht, verandert men niet, men verfijnt hem. Sinds haar introductie in 1992 heeft deze kranenserie voor de badkamer en keuken zich ontwikkeld van een revolutionaire kraan tot een vaak gekopieerde designklassieker. Tara is niet meer weg te denken als icoon van de moderne badkamervormgeving. In 2008 heeft Dornbracht het design subtiel bewerkt en werd het model slanker, rechter en verfijnder. De contouren van alle kranen werden aangescherpt om de perfecte geometrie en symmetrie nog duidelijker naar voren te laten komen. De Dornbracht Tara kranen zijn in talrijke varianten verkrijgbaar; van chroom, platina en champagne tot messing en goud. Daarnaast is de kraan in verschillende matte en gelakte varianten te koop. Dankzij deze veelvoud passen de kranen perfect in de badkamerarchitectuur of wordt ze ingezet om contrastrijke accenten te zetten. Soms werkt ze klassiek, soms progressief maar altijd actueel en modern. Zo worden talrijke opties voor een persoonlijk vormgeving van de badkamer geopend en geeft ze ook een antwoord op de trend individualisering.

 

De vijf universele designprincipes van Dornbracht

De vijf designprincipes ‘Proportie, Precisie, Progressiviteit, Persoonlijkheid en Performance’ laten zich niet leiden door tijdgebonden smaak, maar door universele vormgevingsprincipes. 25 jaar na haar introductie is Tara nog steeds actueel en geldt ze als een begrip voor de belichaming van avant-garde in de badruimte. Een kranenserie die echt universeel toepasbaar is en geplaatst kan worden in de meest verschillende contexten in huis. Het minimalistische design, de karakteristieke kruisgrepen en de slanke en ronde uitloop zorgden ervoor dat Tara begin jaren negentig totaal niet overeenkwam met de trend van het moment.  Juist om deze progressieve vormenspraak ontstond er in korte tijd een echt designicoon en verschenen er vele kopieën op de markt. 10 jaar na de introductie verscheen de publicatie “Tara. Kraan en archetype”, die was toegewijd aan dit bijzondere succesverhaal.

 

Dornbracht Tara in Cyprum

Ter gelegenheid van haar 25-jarige jubileum lanceert Dornbracht de Tara in Cyprum. Een sierlijke kraan die volledig bestaat uit 18-karaat goud en koper. De luxueuze kraan kenmerkt zich door een bijzondere glans die warmte en elegantie uitstraalt. Tara in Cyprum is in vele uitvoeringen beschikbaar en te plaatsen ijn de badkamer bij wastafel, bad, douche, bidet en in de keuken. Naast de klassieke kruisgrepen zijn alle varianten tevens met hendelgrepen verkrijgbaar. Een perfect op de kraan afgestemd pakket van design badkameraccessoires is ook verkrijgbaar. Met Tara in Cyprum bewijst Dornbracht wederom de veranderlijkheid van de iconische kranenserie.