Kosten van een begrafenis

0
158
Design en lifestyle

De kosten van een begrafenis lijken ieder jaar te stijgen. Vaak is het bij elkaar ook een aardige geldsom. Een gemiddelde begrafenis kost rond de 7000 tot 9000 euro. Het is afhankelijk van het aantal gasten en ook wat je precies wilt. Voor iedereen is dat anders. Het is echter uiteindelijk veel geld. Wanneer je voldoende geld op de spaarrekening hebt staan zal het niet zo’n probleem zijn. Wanneer je dit echter niet hebt is het goed om een alternatief te overwegen. Denk hierbij aan een uitvaartverzekering of een kapitaalverzekering. Laten we echter eerst naar de kosten van een begrafenis kijken.

 

Welke kosten zijn er bij een begrafenis?

 

Bij een uitvaart zijn er verschillende kosten. We zetten ze graag op een rijtje voor je. Hieronder tref je een overzicht aan:

 

  • Het overbrengen van de overledene naar het uitvaartcentrum
  • Opbaren en condoleancebezoek
  • De thuis opbaring
  • De rouwauto en twee volgauto’s
  • De rouwkaarten en de verzendkosten.
  • Afscheidsbijeenkomst van een uur
  • Een bloemstuk
  • grafkosten voor een algemeen graf
  • grafmonument

 

Een crematie is goedkoper

 

In de regel is een crematie goedkoper dan een begrafenis. De kosten voor het graf zijn namelijk een stuk hoger dan van een urn. De urn kun je zelf een plekje geven. Ook kan de urn in de urn wal bij een begraafplaats. Het is iets wat we steeds vaker zien. Meer mensen kiezen voor een crematie in plaats van een begrafenis.

 

Wie betaalt de kosten?

 

Natuurlijk is het een vraag welke naar boven komt. Het is logisch dat de nabestaanden de rekeningen betalen. Tenzij de overledene een uitvaartverzekering had. Dan betaalt de verzekeraar alle kosten. Bij een naturaverzekering zal de verzekeraar alles verzorgen. Bij een kapitaalverzekering volgt er een uitkering in geld en dienen de nabestaanden de rekening te voldoen.

 

Wie betaalt jouw begrafenis?

 

Het is goed om stil te staan bij de kosten van een begrafenis of uitvaart. Het is nog belangrijker om te kijken wie de rekening gepresenteerd krijgt om de uitvaart te betalen. Je wilt je dierbaren natuurlijk niet opzadelen met schulden, omdat jij overleden bent. Het is belangrijk om dit te voorkomen. Kijk daarom naar de mogelijkheden van een begrafenisverzekering. Het is prettig om hier gebruik van te maken. Het geeft een goed gevoel. Wanneer de tijd is om naar de eeuwige jachtvelden te gaan kun je dat zonder zorgen doen.