Kosten dakkapel 5 meter

0
998
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een dakkapel tovert een donkere zolder eenvoudig om in een lichte ruimte waar u extra kamers kunt realiseren. Naast standaardafmetingen dakkapellen plaatst BM Daktechniek ook dakkapellen van 5 meter breed of meer. Deze dakkapellen zijn zeer geschikt voor een verdeling met meerdere kamers en/of overloop. Wat zijn de kosten van een dakkapel van 5 meter? Wij geven u hieronder graag een indicatie.

Wat van invloed is op de kosten van een dakkapel

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van een dakkapel.

  1. De helling van uw dak

Een dakkapel voor een dak met een lage hellinghoek (0 – 35°) is dieper en zal daarom duurder zijn dan een dakkapel voor een dak met een hellingshoek van 35° of hoger. Er is immers meer materiaal nodig om de dakkapel te bouwen.

  1. Grootte van de dakkapel

Naarmate een dakkapel groter is, zal deze ook meer kosten. Voor een kunststof dakkapel met plat dak van 5 meter breed betaalt u ruwweg € 3500,-  meer dan voor eenzelfde model dakkapel van 1,5 meter breed.

  1. Soort dakkapel

Een dakkapel met een plat dak is goedkoper dan een dakkapel met een schuin dak. Als een dakkapel van 5 meter of meer meerdere kamers verdeeld, is de indeling van de kozijnen erg belangrijk. Deze indeling en het aantal draaikiep-ramen kan van invloed zijn op de prijs.

  1. Materiaal

Houten dakkapellen zijn even duur als kunststof dakkapellen. Kunststof dakkapellen staan echter bekend om hun onderhoudsvriendelijkheid. Hout en kunststof zijn ook prima te combineren. U kunt uw dakkapel bijvoorbeeld van een meranti hardhouten kozijn laten voorzien en kunststof zijwanden en boeirand.

Prijs van een dakkapel van 5 meter

 De prijs van een standaard kunststof dakkapel van 5 meter breed bedraagt €5565 (inclusief BTW). U hebt dan een dakkapel met een plat dak en de veelgebruikte kozijn-indeling met twee draai-kiepramen. Voor een meerprijs hebt u extra’s zoals kruisroedes, een insectenhor, ventilatierooster, zonwering, sierlijst en raambekleding. U kunt zich door ons laten ontzorgen door de binnenkant van de dakkapel te laten aftimmeren of een omgevingsvergunning bij uw gemeente aan te vragen voor de plaatsing van uw dakkapel. Ook voeren wij tegen een meerprijs bouwafval af.

Gebruik de offerte-tool

 BM Daktechniek levert maatwerkdakkapellen. Een maatwerkdakkapel voldoet volledig aan uw specifieke wensen en omstandigheden. Daarom is ook een offerte bij BM Daktechniek maatwerk. Als u wilt weten wat een dakkapel van 5 meter breed in uw geval gaat kosten, maak dan gebruik van onze offerte-tool. In zes stappen stelt u uw ideale dakkapel samen. U ontvangt een voorlopige en vrijblijvende indicatieve offerte via de e-mail. Voor een definitieve offerte komen wij graag bij u aan huis om de dakkapel in te meten.