Slaapkamer

Het kopen van een nieuwe matras

Geschreven door admin

Het is best een lastige opgave, de aankoop van een matras. Een matras hoort na een periode van ongeveer 10 jaar vervangen te worden, dus je hebt er niet zo vaak een nodig. Maar na die periode van 10 jaar is je matras 160×200 hoogstwaarschijnlijk wel aan vervanging toe. Jij denkt misschien dat je matras nog steeds prima ligt en technisch gezien is dat misschien ook wel zo. Maar je moet je ook goed beseffen dat je matras aan stevigheid en ondersteuning verliest na al die jaren dat je erop hebt gelegen. Een matras dat doorgelegen is ligt misschien nog best aardig maar het is geen goede optie voor je rug.

 

Sowieso is het verstandig om bij de aankoop van een nieuwe matras 140×200 niet alleen te kijken naar wat je lekker vindt liggen, maar vooral ook naar wat je lijf nodig heeft. Misschien lig je wel graag lekker zacht maar dat hoeft niet per se te zijn wat goed is voor je lijf, en dan in het speciaal je rug en je nek. Daarom moet je ook altijd zorgen dat je behalve een goede matras, ook een goed hoofdkussen neemt dat aangepast is op jouw behoeften en ook wensen.

 

Bij het kopen van een nieuwe matras is het misschien lastig om door de bomen het bos nog te zien, maar een goede verkoper kan je hierbij goed helpen. Ga daarom zeker ook eerst even goed liggen op een matras en neem niet te snelle beslissingen. Bestellen via het internet kan een goede optie zijn maar kies dan wel voor een webshop waar terugsturen eventueel ook mogelijk is. Online shoppen kan je namelijk veel geld besparen maar je kunt natuurlijk niet eerst een matras uitproberen. Soms mogen de matrassen wel op proef worden gehouden, voor bijvoorbeeld een periode van 100 dagen.