Klussen? Deze bescherming heb je écht nodig!

0
355
klus bescherming
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het dragen van bescherming is een cruciaal onderdeel van het klussen aangezien je natuurlijk nare ongelukken zo veel mogelijk wilt voorkomen. Bereid jezelf goed voor op het klussen door de juiste bescherming in huis te halen. Ga verder met lezen als je wilt weten welke bescherming je écht nodig hebt als je gaat klussen.

Werkschoenen

Goede werkschoenen zijn essentieel voor het uitvoeren van bepaalde klussen. Je voeten blijven hierdoor goed beschermd, je loopt comfortabel en kunt urenlang stabiel blijven staan dankzij de dikke en stevige antislip zool. In de webshop van ARBO Safety Shoes vind je een ruim aanbod veiligheidsschoenen van topkwaliteit!

Gehoorbescherming

Gebruik gehoorbeschermers zoals oordoppen of oorbeschermers als je gaat zagen of boren met lawaai makende elektrische apparaten. Zo wordt het geluid gedempt waardoor je veilig kunt klussen.

Mondkapje

Maak gebruik van een mondkapje als je gaat klussen met chemische stoffen zoals oude verf, of als er sprake is van losse deeltjes in de lucht tijdens het boren of zagen. Je kunt ook een gas- en dampmasker gebruiken om je neus en mond te beschermen.

Hoofdbescherming

Bescherm je hoofd tijdens het klussen door het dragen van een veiligheidshelm, welke verkrijgbaar zijn in vrijwel elke maat en soort. Combineer hoofdbescherming met beschermende kleding en goede werkschoenen en je kunt veilig klussen.

Handschoenen

Door handschoenen te dragen bescherm je je handen, zeker als je gaat tuinieren, werken met scherpe voorwerpen, met chemische materialen, bij bestraten of als je handgereedschap gaat gebruiken. Er zijn namelijk snijbestendige handschoenen, werkhandschoenen van leer of katoen, nauwsluitende hittebestendige handschoenen, lashandschoenen, kettingzaaghandschoenen en afsluitende latex of rubber handschoenen.

Veiligheidsbril

Het is slim om je ogen zo goed mogelijk te beschermen door een goede veiligheidsbril te gebruiken, zeker als je moet gaat slijpen, zagen of schuren. Er zijn verschillende soorten veiligheidsbrillen, waaronder ruimzichtbrillen, lasbrillen, beschermbrillen of een overzetbril om je bril te beschermen.

 

Ben je een echte klusser en wil je binnenkort aan de slag? Zorg dan voor het dragen van de correcte bescherming door het doornemen van de bovenstaande tips. Door te zorgen voor de juiste bescherming kan je veilig te werk en beperk je de kans op ongelukken tijdens het klussen.