Klussen aan je huis

0
478
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Nu het einde van de winter bijna nadert, begint het voor veel mensen weer te kriebelen om in en om het huis aan de gang te gaan. Je interieur is wel weer toe aan een nieuw likje verf en de tuin mag ook wel onder handen genomen. Meestal doe je in de winter niet veel dingen aan de buitenkant van je huis, omdat het daarvoor te koud is. De tuin hoeft niet goed in orde te zijn want het weer is er toch niet naar om in de tuin te zitten. Als de lente nadert zal het onkruid weer weggehaald moeten worden, het gras gemaaid worden en de aanslag van de terrastegels af spuiten met de hoge drukspuit.

Houten tuinmeubels een nieuw kleurtje geven

 

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van meubels en tuinmeubelen. Waar in 2016 een grey wash kleur erg in was, lijkt de trend van 2017 unieke matte kleuren te worden. Heb jij nou het afgelopen jaar een houten bankje gekocht of wil jij je vlonder impregneren? Dan kun je ervoor kiezen om met halftransparante matte white wash verf of vlonderolie het geheel van een totaal nieuw aanzicht te geven. Daarnaast kun je uiteraard ook gewoon kiezen voor andere kleuren waar je zelf van houdt, als je geen behoefte hebt om de zogenaamde trends te volgen.

Schutting, schuur of tuinhuis beitsen

 

Zoals je misschien weet, heeft hout niet het eeuwige leven. Een slimme manier om langer van je houten schutting, schuur of tuinhuis te kunnen genieten is om deze houten dingen te beitsen. Het aanbrengen van een dekkende laag beits zal het hout beschermen tegen weersinvloeden en zal het levensduur van hout verlengen. Voordat je hiermee begint moet je het hout wel goed voorbewerken zodat de beits er goed in kan trekken.