Design en lifestyle

Klokken hebben we allemaal wel in huis. Maar vaak toch vrij saaie standaard klokken, eigenlijk puur functioneel. Maar tegenwoordig is de grap juist dat we klokken daarvoor helemaal niet meer nodig hebben. Want we kunnen zo de tijd aflezen op onze smartphone. En daarbij ook op de koelkast, op de magnetron of wellicht woon je vlakbij een kerktoren zoals wijzelf, dan kun je ook zo de tijd zien wanneer je je raam uit tuurt of luistert naar de slagen van de klok. Enfin, een klok zou je vandaag de dag nog steeds in huis willen hebben maar idealiter meer vanuit esthetische redenen. In dit artikelen zullen we een aantal in het oog springende klokken trends bespreken.

Wandklokken met slinger

Wandklokken blijven de meest populaire klokken soort. De reden is simpel, we hebben nogal wat kale muren in huis. En een muurklok is het ideale middel om deze van wat karakter te voorzien. Op dit moment zijn met name wandklokken met slinger in trek. Wandklokken heb je in alle kleuren, vormen en formaten. Een andere optie die op dit moment populair is de DIY klok. Dit zijn klokken wijzers die je zelf op de muur dient te bevestigen.

LP klokken 

Dit zijn klokken vervaardigd uit LP platen. Uitermate leuk dus voor met name muziek liefhebbers. LP klokken kunnen een vintage of retro tintje aanbrengen in je interieur.

Koekoeksklokken

Toch wel een van de meest tot de verbeelding sprekende klokken is de koekoeksklok. Voor je denkt, zo een koekoeksklok dat is veel te oubollig voor mijn interieur, dan is het goed om te weten dat er tegenwoordig ook koekoeksklokken bestaan in een modern jasje. Dus met modern uiterlijk en ook frisse kleuren zoals wit, roze, blauw, groen, zilver, goud en zwart. Deze koekoeksklokken passen in principe in ieder interieur. Indien je je zorgen maakt om het geluid dat deze klokken produceren. Weet dan dat vrijwel alle koekoeksklokken die vandaag de dag uitgebracht worden een nacht schakelaar kennen of sowieso handmatig uitgezet kunnen worden.

Tips om unieke klokken te vinden

De beste tips om echt leuke en aparte klokken te vinden is om niet te kijken bij de bekende grote Nederlandse warenhuizen. Daar vindt je echt meer standaard fabriekswerk klokken zonder karakters. Beter doe je er aan wanneer het gaat om een klok kopen te kijken bij specialisten, erkende klokkenmakers e.d. Anderzijds kun je je geluk beproeven op tweedehands websites zoals Marktplaats bijvoorbeeld, daar vindt je zo nu en dan echt unieke klokken.