Design en lifestyle

Je hebt je droomhuis gevonden met alles erop en eraan: mooie grote tuin, dito woonkamer, keuken naar jouw smaak en voldoende slaapkamers. Alleen je badkamer is wat aan de kleine kant, wat nu? Gelukkig kun je met wat trucs je badkamer een stuk groter laten lijken. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

1.      Gebruik de juiste kleuren

Ruimtes kunnen optisch al heel snel groter of juist kleiner lijken. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer de badkamer qua formaat al wat aan de kleine kant is. Bepaalde kleuren en kleurcombinaties doen het dan ook erg goed bij kleine badkamers. Onthoud in ieder geval dat je met veel licht een ruimtelijk effect creëert. Probeer dat in eerste instantie zoveel mogelijk met natuurlijk licht te doen. Als extraatje kun je reflecterende verf gebruiken die het zonlicht weerkaatst.

Ook contrasten zorgen ervoor dat ruimtes optisch groter lijken. Kies dus bij lichte muren voor contrasterende donkere vloertegels.

2.      Maak gebruik van grote of meerdere spiegels

In het verlengde van veel licht kun je ook gebruikmaken van meerdere of grote spiegels in de badkamer. Hiervoor geldt ook dat je ze het beste zo kunt plaatsen zodat ze veel natuurlijk licht opvangen en weerkaatsen. Hierdoor creëer je een lichtere ruimte waardoor de badkamer groot lijkt.

3.      Gebruik lang en ondiep sanitair

Door sanitair niet smal en hoog te maken creëer je een ruimtelijk effect. Natuurlijk moet je je handen nog op een normale manier kunnen wassen maar vaak zie je wastafels die onnodig diep zijn. Zeker bij kleine badkamers is dit funest voor de ruimtelijke uitstraling. Geadviseerd wordt om een wastafel te kiezen met een diepte van tussen de 38 en 45 cm voor een optimaal effect.

Extra tip

Zorg dat er geen spullen op de vloer liggen van de badkamer, dit geeft een benauwend effect. Zet er dan liever een box neer waarin je alle spullen netjes opruimt.

Door: Teunissen & Becking, badkamers Almelo