Kies het juiste bed voor jouw lichaamsprofiel

0
850
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een goede nachtrust is extreem belangrijk. Als je iedere nacht goed kunt slapen, dan zal je overdag veel meer energie hebben en een allround betere gezondheid. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen voor het slapen gaan om je nachtrust te verbeteren. Zo wordt bijvoorbeeld aangeraden om na een bepaald tijdstip blauw licht te vermijden. Tevens kan je oefeningen doen waardoor je meer ontspannen naar bed toe gaat. Deze maatregelen hebben echter allemaal geen zin als je daarna niet op een goed bed gaat liggen. Indien je gedurende de nacht niet comfortabel ligt dan zal je niet goed uitgerust wakker worden. Wat je hiertegen kunt doen is het juiste bed voor jouw lichaamsprofiel kiezen.

Geen druk op delen van het lichaam

Het juiste bed kiezen betekent dat je ervoor moet zorgen dat wanneer je op het matras ligt dat je geen druk op enkel bepaalde delen van het lichaam ervaart. Als dit namelijk het geval is dan zal je tijdens je slaap je lichaam aanpassen en kom je in een verkeerde houding te liggen. Dit is de reden dat je ’s ochtends wakker wordt met pijn in je onderrug of nek. Op het juiste bed kan je zo gaan liggen dat je over je hele lichaamsprofiel dezelfde druk ervaart.

Welke slaaphouding heeft jouw voorkeur?

Voordat je kan bepalen welk bed het meest geschikt is voor jouw lichaamsprofiel zal je eerst je slaap moeten analyseren. Zo moet je bijvoorbeeld weten welke slaaphouding jouw voorkeur heeft. Iedereen beweegt in zijn of haar slaap maar er is altijd wel een houding te onderscheiden die je de meeste tijd tijdens je slaap aanhoudt. Lig je bijvoorbeeld graag op je zij, buik of rug te slapen. Je kunt dit het beste aan je partner vragen die je een keer een nacht observeert. Door deze informatie te weten kan je het juiste bed kiezen.