De keuken van 2018 is een hele moderne keuken! Niet alleen in de stijl van de keuken, maar zeker ook in de apparatuur die in de keuken gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan een plaat waarmee de apparaten in de keuken van stroom voorzien kunnen worden. Dit type plaat is te vergelijken met een oplaadpaneel voor mobiele apparaten, smartwatches en tablets. Door zo’n plaat in je keuken op te laten nemen, zit je nooit meer met kabels die in de weg liggen! In dit artikel vertellen we je meer over de keukentrends van 2018.

Tip: kijk ook eens op sociale media! Hier worden vaak foto’s gedeeld van keukens bij mensen thuis. Wie is er immers niet trots op zijn of haar nieuwe keuken? Op basis van deze foto’s kun je inspiratie opdoen voor het inrichten van je eigen keuken.

Moderne apparatuur voor de keuken van 2018

Het oplaadpaneel voor keukenapparatuur is slechts een van de vele trends, die in steeds meer moderne keukens worden doorgevoerd. Vanzelfsprekend zijn deze platen nog verre van de standaard. Mede door de hoge kosten die hieraan verbonden zitten en de keukenapparaten die hier beschikbaar voor moeten worden gemaakt. Het is echter niet ondenkbaar dat dit de komende jaren steeds gangbaarder zal worden in moderne keukens. Wie heeft er immers geen hekel aan de vele stroomkabels van elektrische apparaten? Ze liggen in de weg, kunnen beschadigd raken als ze per ongeluk op je kookplaat terechtkomen, enzovoorts.

Een koelkast met een display in de keuken

Een trend die iets toegankelijker is op dit moment, is het gebruik van een koelkast met een geïntegreerd display. Onder meer Samsung is bezig met de productie van deze koelkasten. Op het scherm kun je vervolgens verschillende widgets plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een overzicht van het laatste nieuws, een takenlijst voor de verschillende gezinsleden, enzovoorts.