Keukenrenovatie laten uitvoeren

0
754
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een nieuwe keuken is duur. Hoewel de keuken een belangrijke leefruimte is heeft men niet altijd voldoende geld beschikbaar om de complete keuken te vervangen. Het laten uitvoeren van een keukenrenovatie is een goed alternatief. Voor een fractie van de prijs van een nieuwe keuken wordt de huidige keuken compleet opgeknapt. In dit artikel behandelen we de voordelen en mogelijkheden van een keukenrenovatie.

Goedkoop
Het grootste voordeel van een keukenrenovatie is vanzelfsprekend de prijs. In de meeste gevallen worden er bij keukenrenovaties geen kortingen vergeven. Dit heeft te maken met de kleine marge in vergelijking tot een nieuwe keuken. Een renovatie kost in de meeste gevallen zo’n 30% van de prijs van een nieuwe keuken.

Tijdwinst
De levertijd van een compleet nieuwe keuken neemt meer tijd in beslag dan een keukenrenovatie. Bij een renovatie kan de keuken daarbij worden blijven gebruikt. U hoeft deze niet te missen waardoor veel ongemakken worden weggenomen.

Keukenfrontjes
De keukenfrontjes bepalen het gezicht van uw keuken. De frontjes kunnen worden vervangen om de uitstraling van de keuken te veranderen. Het is ook mogelijk dat de folie van uw keukenkastjes begint los te laten. In dit geval is vervanging van de frontjes zeker de goedkoopste mogelijkheid. De frontjes kunnen op maat worden afgeleverd.

Keukenbeslag
De grepen en knoppen van uw keukenkastjes en keukenlades kunnen vervangen worden. Door het aanbrengen van nieuw keukenbeslag kan de uitstraling van uw keuken worden veranderd. In veel gevallen worden de keukenfrontjes en het keukenbeslag gelijktijdig vervangen. Het is echter ook mogelijk dat de frontjes nog niet aan vervanging toe zijn. Het keukenbeslag kan dan eenvoudig worden vervangen.

Kranen
Het kan zijn dat u de keukenkraan wil vervangen. De keukenkraan kan immers verslijten of achterhaald raken. De kraan kan worden gerenoveerd. Wanneer u op zoek bent naar direct kokend water is het ook mogelijk een Quooker te installeren.