Kettingen in overvloed

0
188
Ketting
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Kettingen, ook wel colliers genoemd, zijn prachtige sieraden om je hals mee te versieren. Wat nog leuker is, dat je er niet maar één hoeft te dragen, de nieuwste modetrends vragen juist om een veelvoud aan kettingen om je hals. De hoogste tijd dus om je eens wat meer in de wereld van de kettingen te verdiepen. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, zowel in grootte, lengte als in materiaalkeuze, en of je nu een zo minimalistisch mogelijke ketting wilt of juist lekker extravagant, dat maakt niet uit. Er is altijd een ketting te vinden die bij jou en je look past.

Kettingsoorten

De meest simpele indeling wat betreft verschillen tussen kettingen is het onderscheid tussen kettingen met en zonder hanger. Een hanger hangt altijd buiten de ketting zelf en is eigenlijk geen vast onderdeel van de ketting. Naast deze algemene indeling, zijn er een aantal kettingsoorten, waaronder:

  • Slangkettingen
  • Parelkettingen
  • Schakelkettingen
  • Kralenkettingen
  • Chokers

Slangkettingen zijn kettingen die qua vorm en uiterlijk veel weg hebben van een slang. Ze lijken geribbeld te zijn, maar hebben een glad oppervlak.

Parelkettingen bestaan uit parels en geven de drager een chique en formele uitstraling. Deze kettingen worden dan ook veel gedragen bij officiële gelegenheden.

Schakelkettingen hebben grote of kleine schakels die aaneen zitten en zo een ketting vormen. Je hebt een grote keuze uit verschillende soorten schakels, die allemaal op een andere manier met elkaar vervlochten zijn.

Kralenkettingen zijn kettingen met kralen. Dit kunnen kralen in allerlei soorten en maten zijn. Vaak zijn de kralen gemaakt van steen of hout. Ook de kleur kan erg variëren. Een kralenketting heeft een beetje een hippie imago, maar is juist erg trendy, en kan zowel door vrouwen en mannen gedragen worden.

Chokers zijn kettingen die je strak om je hals draagt. De naam is afgeleid van het Engelse woord to choke, wat stikken of smoren betekent. Sommige chokers zijn uitgerust met een hanger. Als materiaal kan satijn, leer of metaal worden gebruikt. Je kunt chokers goed in combinatie met langere kettingen dragen.

Nog meer toffe ketting soorten:

– Mooie gouden kettingen alléén voor dames

– Echte parelkettingen (grijs, goud)

– Zilveren (hals) kettingen specifiek voor dames

Stijl en materiaal van kettingen

Qua stijl kun je alle kanten op met een ketting. Je kunt voor een minimalistische ketting kiezen, dit zijn kettingen die heel basic en simpel afgewerkt zijn, maar wel een klassieke uitstraling hebben. Of je kunt voor een trendy, stoere of kleurrijke ketting gaan. Ook qua materiaal kun je alle kanten op. Het meest gebruikte materiaal is nog steeds zilver en goud, maar eigenlijk zijn er kettingen van bijna ieder soort materiaal te vinden.