kerstdecoratie

Kan jij niet wachten tot de feestdagen er weer zijn? De gezelligheid van lichtjes overal, sfeervolle decoratie en een kerstboom in huis. Dan mag je dit artikel boordevol kerstdecoratie tips voor in de tuin zeker niet missen! Hier lees je hoe je zelf mooie decoratie voor buiten maakt. Maar ook tips over hoe je jouw tuin of balkon extra feestelijk en sfeervol inricht tijdens en rondom de feestdagen.

In de weer met lampjes

Tijdens de donkere feestdagen is niets zo gezellig dan een mooie en feestelijk verlichte tuin. Natuurlijk kan je een boom of struik in de tuin versieren met kerstverlichting. Maar er zijn nog meer creatieve ideeën. Heb je een kale muur of schutting over? Maak dan met wat spijkers de vorm van een kerstboom en hang daar de lampjes aan. Ook erg leuk en trendy zijn hangbakken met planten. Versier ze met kleine ledlampjes.

Kerstboom in de tuin

De kerstboom hoeft zeker niet alleen binnen aanwezig te zijn. Schaf een wat kleiner exemplaar aan voor buiten en plaats deze in een mooi pot. Versier hem met natuurlijke materialen of strikjes. Let er op dat deze niet wegwaaien bij de eerste de beste wind. Een kleine kerstboom staat er gezellig naast de voordeur. Maar ze misstaan ook zeker niet op de tuintafel bij de loungeset.

Scandinavische kerstdecoratie

De Scandinavische tuin is nog steeds enorm populair. Zeker in de winter en rondom de feestdagen. Je bereikt die typische Scandinavische sfeer met rendierkleden, warme dekens en een vuurtje in een vuurschaal of openhaard. Versier de tuintafel met schalen met mos, besjes en rendiergeweien. Let er op dat je alles zo natuurlijk mogelijk houdt. Toch wat kleur? Hou het dan basic met donkerrood, -blauw, wit, grijs en zwart.

Kerstkransen maken voor aan de deur

De een vind ze oubollig, de ander houdt er juist van. Maar het leuke aan de kerstkrans is dat er talloze mogelijkheden zijn. Maak hem zelf en kies uit mooie materialen, kleuren en accessoires. Houdt hem strak, simpel en modern of maak een bonte kerstkrans vol kleur. Speur eens op het internet en je zal zien dat er enorm veel tips en voorbeelden online staan. Liever niet aan de deur? Maak dan een krans voor op de tuintafel.

Richt een kersttafel of kast voor buiten in

Heb je een tafeltje of dressoir over? Maak hier dan jouw eigen kersttafel project van. Plaats hem op het terras, op je balkon of naast de voordeur. Het idee is dat je hem inricht met mooie kerstdecoratie items. Denk aan grote lantaarns met kaarsen, schalen en potten met mos, besjes en rode appeltjes, en glazen vazen gevuld met dennenappels. Maak het nog gezelliger door er een bankje of stoel bij te plaatsen met warme dekens.