Kastdeur uitkiezen

0
901
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Heb je een kastdeur nodig, maar weet je niet hoe je er een moet kiezen? Dan is dit artikel een uitkomst voor je. Hieronder kun je tips lezen waar je op moet letten. Ook wordt er aandacht gegeven aan waar je kastdeuren kunt kopen. 

 

Hoe kies je een kastdeur? 

De kastdeur die je kiest is afhankelijk van de kast waarvoor je deze nodig hebt. Is het voor een kledingkast, voorraadkast of gangkast? Wil je een schuifdeur of een openslaande kastdeur? Belangrijk om vooraf te weten welk soort kastdeur je nodig hebt. Welke stijl en in welke maat. Je kunt online losse kastdeuren bestellen en op maat laten maken. Voor zekerheid is het verstandig om persoonlijk langs een winkel te gaan, waar ze kastdeuren verkopen. Je kunt dan met eigen ogen zien of het kwalitatief een goede kastdeur is. Stel je hebt deuren nodig voor je kledingkast dan kun je bij een meubelzaak langs gaan. Je kunt op je gemak rondkijken in het assortiment.


Waar moet je opletten bij het kiezen van een kastdeur 

Het kiezen van een kastdeur lijkt eenvoudig, toch zijn er belangrijke punten waar je op moet letten. 

  • soorten scharnieren en de maten 
  • maten van de kast waar de kastdeur in moet
  • kleur van de kastdeur moet passen bij de 
  • aantal die je nodig hebt
  • welk materiaal kastdeur


Er zijn veel verschillende soorten scharnieren, die erbij sommige kastdeuren al aan vastzitten. Bij anderen losse kastdeuren moet jezelf de juiste scharnieren erbij kopen.


Welk soort kastdeur kies je? 

Kastdeuren zijn er in verschillende soorten en maten. Een schuifdeur voor een kast heeft een hele andere maat dan een draaideur voor een kast. Schuifdeuren lopen meestal langs een schuif- of hangsysteem, terwijl draaideuren op scharnieren draaien. Welk materiaal wil je? Mogelijk wil je een houten landelijke kastdeur of liever een strak moderne. Keuze genoeg, online kun je bij verschillende winkels online inspiratie opdoen. Een kast krijgt een uitstraling met de juiste kastdeuren. Wanneer je die kastdeuren voorziet van opvallende handgrepen, maak je de kastdeur helemaal naar eigen smaak. Je kunt ruimten zoals bijvoorbeeld onder een trap afschermen met een kastdeur, zo maak je van die ruimte een kast. Je kunt online verschillende offertes aanvragen om de prijzen te vergelijken.

 

Bron: hetwoongemak.nl