Kantoor aan huis aanbouwen

0
1060
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Kantoor aan huis aanbouwen

Bij het aanbouwen van een eigen kantoorruimte aan huis is het van belang dat je goed weet hoeveel vierkante meter je nodig hebt voor je meubilair. Afhankelijk van het werk wat je doet zullen er maar weinig zijn die toekomen met een bureau en een enkel boekenkastje. Er van uitgaande dat je plannen voldoen aan de voorwaarden als beschreven in de eisen voor de omgevingsvergunning rest jou het ontwerp van de ruimte en de kantoorinrichting. Voor je kantoormeubelen kan je ervoor kiezen ze door een meubelmakerij op maat te laten maken of ze in een interieurwinkel te kopen.

Sfeer in een kantoor belangrijker dan je denkt

Je nieuwe kantoor is een ruimte waar je een groot deel van de dag zal gaan doorbrengen. Het is daarom van belang dat je zorgt voor een prettige sfeer. Dat creëer je voor een groot deel met de lichtinval en de verlichting maar ook met je meubelen. Ieder meubel wat aan de behoefte voldoet is in principe geschikt als kantoormeubel. Een eigen werkplek aan huis maakt dat je net zo veel kan spelen met de inrichting als je wil. Je hebt met niemand rekening te houden en kan alles op je lichaamslengte en eventuele linkshandigheid aanpassen. Het voordeel van je kantoor aan huis aanbouwen is ook dat je uitzicht naar buiten ten opzichte van je zitplaats kan bepalen. Zeker wanneer je langdurig naar een beeldscherm zit te turen is het goed dat je regelmatig even de verte in kan kijken.

Landelijke of retro kantoorinrichting

Een leuke site om ideeën op te doen is nieuwewonen.nl. Met goed gemaakte foto’s worden de verschillende interieurstijlen weergegeven en aan de hand daarvan kan je heel goed een interieur voor een kantoor aan huis samenstellen. Durf ook eens te combineren door bijvoorbeeld een landelijke boekenkast naast een retro bureau te zetten of integreer een klein industrieel keukenhoekje. Het werkt immers alleen maar afleidend wanneer je voor elk bakje koffie naar de keuken moet. Zeker wanneer je met je gedachten middenin een project zit of een klant op bezoek hebt.