Kan een robotstofzuiger dierenharen efficiënt verwijderen?

0
774
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Veel mensen zijn tegenwoordig een beetje bang om een robotstofzuiger in huis te halen wanneer ze bijvoorbeeld een kat of een hond in huis hebben rondlopen. Deze vrees komt verder uit het feit dat vroeger nagenoeg geen enkele robotstofzuiger in staat was om deze vervelende haren op efficiënte wijze te verwijderen. Gelukkig zijn de tijden op dit vlak aardig veranderd. De voorbije jaren zijn er dan ook robotstofzuigers op de markt geïntroduceerd die uw volledige woning op efficiënte wijze kunnen schoonmaken en dat zonder dat de haren van uw huisdieren voor problemen zullen zorgen.

  Wees aandachtig voor een aanwezige HEPA-filter

Er moet voor wat een robotstofzuiger voor dierenharen betreft niet alleen worden gekeken naar het soort borstels waar het toestel mee is uitgerust, wat bovendien ook te denken van de eventuele aanwezigheid van een HEPA-filter? Een dergelijke filter heeft als functie om er voor te zorgen dat onder meer haarschilfertjes worden opgevangen. Zo wordt voorkomen dat ze terug in de lucht worden verspreid. Dit is in het bijzonder van belang voor gezinnen waarin iemand te kampen heeft met een allergie. Ook voor astmatische personen is dit noodzakelijk. Een afwasbare HEPA-filter maakt het tot slot ook nog eens mogelijk om de stofdeeltjes eenvoudig uit de filter te verwijderen waardoor een lange levensduur en blijvende kwaliteit kan worden gegarandeerd.

 Speciale functies voor dierenharen

Robotstofzuigers zijn de laatste tijd steeds slimmer geworden. Dat is interessant, want hoe slimmer een robotstofzuiger is, des te efficiënter hij ook die vervelende dierenharen kan verwijderen. Op dit vlak zijn er meerdere toestellen die uitblinken in de massa. Een bekend voorbeeld hiervan is de NaviBot-stofzuiger. Dit type robotstofzuiger heeft onder meer de mogelijkheid om de slaapplaats van uw vrolijke viervoeter grondig schoon te maken door de Spot-mode. Wilt u er zeker van zijn dat ook de haarballen in de hoeken geen probleem vormen? Dan zorgt de Edge-mode op dit vlak voor een efficiënte oplossing.

 Conclusie; een robotstofzuiger voor dierenharen is geen probleem!

Het mag dan wel zo zijn dat het gebruik van een robotstofzuiger vroeger alles behalve ideaal was voor mensen die huisdieren hadden, tegenwoordig zijn er zoveel speciale functies ontwikkeld dat deze toestellen probleemloos het huis van dierenliefhebbers schoon weten te houden. Dit neemt echter niet weg dat het altijd belangrijk is om goed de mogelijkheden van uw potentiële robotstofzuiger te evalueren vooraleer deze te kopen. Een robotstofzuiger in de aanbieding wordt aangeraden om als Singles day deal te kopen Ook tegenwoordig is de ene robotstofzuiger namelijk een behoorlijk stuk geschikter voor het opruimen van dierenharen in vergelijking met een ander exemplaar.