Jungle planten blijven hip in 2018

0
926
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De natuur in huis halen is jaren een populaire woontrend. Mensen richten hun woning in met onder andere houten vloeren en meubels om een warm en natuurlijk gevoel met het interieur te creëren. Het plaatsen van veel planten in de woonkamer hoort bij deze trend. De laatste tijd zien we dat op dit gebied planten uit de jungle zeer populair zijn. Wij kunnen melden dat ook in 2018 jungle planten enorm hip blijven. De trend wordt zelfs door een steeds bredere groep mensen toegepast in woningen. Tijd dus om eens te kijken welke planten gebruikt worden en wat je hiermee kunt bereiken in een interieur.

Plantensoorten uit de jungle

Als we kijken wat voor planten in de jungle groeien en daarna de soorten die onder de noemer jungle planten in woningen worden gezet. Dan moeten we concluderen dat je niet per se plantensoorten uit de jungle hoeft te gebruiken. In de meeste gevallen is de doelstelling simpelweg om een zo groen mogelijke ruimte te creëren. Dit kan je onder andere doen met een bananenplant die je in jungles over de hele wereld tegenkomt omdat deze extreem snel groeit. Veel mensen plaatsen echter ook complete bomen in de woonkamer, zoals citrus- en olijfbomen. Deze zie je veel minder vaak in een tropische jungle.

Doelstelling voor het interieur

Zoals gezegd is het bij de woontrend jungle planten vooral de doelstelling om een zo groen mogelijke woonruimte te realiseren. Je moet dus eigenlijk het gevoel krijgen alsof je jezelf in een jungle begeeft. Geen grote kale ruimtes, maar een woonkamer waar het zicht onderbroken wordt door grote planten die bijna tot aan het plafond reiken. Natuurlijk moet je het plaatsen van jungle planten ook niet overdrijven. Het is niet de bedoeling dat je, net zoals in de jungle, met een kapmes een baan door de planten moet kappen.