Jouw persoonlijke spa: luxe badkamerontwerp om bij weg te dromen

0
97
luxe badkamer
WonenWonen

Ben je steeds meer aan het overwegen om de badkamer een keer in een nieuw jasje te steken? Bijvoorbeeld omdat het ontwerp ervan is verouderd of gewoon niet helemaal past bij je eigen smaak? Dat het renoveren of het verbouwen van de badkamer zo geliefd is onder woningbezitters, is meer dan logisch. Je maakt hier maar al te graag je eigen mini-oase van, waar je je batterij even helemaal op kunt laden. Hoe je hier het beste mee aan de slag kunt gaan, lees je in dit blog.

Maak gebruik van een neutrale basis en investeer in tegels in rustige kleuren

Een mini-oase in de badkamer bereik je het beste door het ontwerp rustig en neutraal te houden. De keuze van de juiste soort tegels of de keuze voor een betonlook badkamer draagt daar voor een enorm groot deel aan bij. En ook al wil je zo graag mogelijk je eigen smaak en stijl terug laten komen in de ruimte. Probeer de basis altijd rustig te houden. Tegelwerk in het wit, beige en lichtgrijs is daar altijd een erg goede optie voor. En pak je tóch graag uit met een opvallend printje op de muur of de vloer? Probeer dit dan altijd te combineren met een vierkante en rustige kleur tegel – het liefste in dezelfde kleurstelling.

Pak uit met het gebruik van het mooiste sanitair en een wastafelmeubel die direct de aandacht trekt

Heb je de basis van de luxe badkamer uitgekozen en daardoor helemaal tevreden met de keuze voor de tegels? Dan staat het uitzoeken van het sanitair als eerste op je to-do list. Probeer dan ook altijd de rust te behouden, bijvoorbeeld door te investeren in sanitair uit dezelfde collectie. In veel gevallen is bijvoorbeeld een ligbad te combineren met een wastafelmeubel en een bijpassend toilet. Dit scheelt je ook meteen weer erg veel uitzoekwerk en je weet zeker dat je de plank niet mis kan slaan tijdens het ontwerpen van de badkamer.

Het luxe gevoel wordt verder versterkt met de juiste soort accessoires

Op het moment dat het ontwerp van de badkamer helemaal naar wens is, is het belangrijk om ook meteen op zoek te gaan naar een aantal bijpassende accessoires. Dit maakt de luxe sfeer bij jou in de badkamer namelijk pas echt compleet. Je kunt hierbij denken aan accessoires zoals kaarsen, badmatten en een rekje voor op het bad. Probeer altijd met dezelfde kleuren te werken voor een sereen totaalplaatje.

Heb je al nagedacht over de kleur van de kranen in de badkamer?

Het uitzoeken van de juiste soort accessoires in de badkamer is de kers op de taart. Het benadrukt de door jou gewenste woonstijl alleen maar meer en het zorgt voor een stijlvol totaalplaatje. Het selecteren van de kranen in de juiste kleur en stijl is daar een goed voorbeeld van. Van decoratieve kranen in het wit tot aan strakke ontwerpen in het zwart; vandaag de dag lijkt het aanbod gevarieerder dan ooit. Denk daar dus ook altijd goed over na.

Je doet erg veel inspiratie op in een luxe badkamerwinkel

Wil je voor nu vooral de nodige inspiratie opdoen voor het toekomstige ontwerp bij jou in huis? Dit doe je het beste in een badkamerwinkel. Je krijgt hier een erg goed beeld van de laatste trends en stijlen en een ervaren medewerker weer als geen ander wat voor soort opties er allemaal voor je eigen badkamer zijn. Dat maakt het uitzoeken van een badkamer meteen weer wat makkelijker om te doen. Weet je op dit moment al goed hoe de ruimte vorm moet krijgen?