Jouw eerst muziekinstrument

0
74
muziekinstrumenten
Design en lifestyle

Ben jij een muziekliefhebber en wil je nu gaan starten met het bespelen van een muziekinstrument? Of wil je bijvoorbeeld je kind toegang geven tot de muziekwereld door een eerste instrument aan te schaffen? Dan sta je voor een belangrijke beslissing. Welk instrument ga je kiezen? In het beste geval heb jij, of je kind, al een voorkeur voor een instrument. Bijvoorbeeld doordat je dit hebt gezien bij je favoriete band of artiest. Muzikanten zijn een grote bron van inspiratie. Wat ons betreft kan je nooit de verkeerde keuze maken, maar we gaan in deze blog ons best doen om je een beetje op weg te helpen.

Jouw muzieksmaak

Het juiste muziekinstrument kiezen begint niet bij de instrumenten, maar bij jezelf. Naar welke muziek luister je bijvoorbeeld het liefst? In veel gevallen sluit je muziekkeuze aan bij het instrument dat je graag zou willen bespelen. De elektrische gitaar hoort hierbij bij de genres pop, rock en metal en de viool sluit meer aan bij de klassieke, country en folk muziek. Welk instrument past er bij jouw favoriete genre?

Populariteit

Wanneer we kijken naar de populariteit van muziekinstrumenten zijn snaarinstrumenten onder jongeren erg populair. Veel mensen weten hun weg naar de gitaar wel te vinden, en dat begrijpen we wel. Wil je in de toekomst gaan spelen in een band? Dan zouden wij kiezen voor de drum of basgitaar, dan zijn al die andere gitaristen niet jouw concurrent.

Toetsinstrumenten

Toetsinstrumenten zoals een keyboard of bijvoorbeeld een piano, zijn erg veelzijdig. Daarnaast is het door de zwarte en witte toetsen ook een van de meest logische instrumenten. Ideaal voor het leren van de eerste noten! Op je toetsinstrument kun je ook meerdere muziekstukken uit allerlei genres in verschillende moeilijkheidsgraden spelen.

Elektronische muziekinstrumenten

Wil jij wanneer je eenmaal een muziekinstrument kunt bespelen helemaal los gaan, maar ben je bang voor klachten vanuit je familie, buren of huisgenoten? Dan is een elektronisch muziekinstrument voor jou een uitkomst. Denk bijvoorbeeld aan een elektrisch drumstel. Elektrische drumstellen zijn een stuk stiller en daarnaast heb je ook de mogelijkheid om met een koptelefoon op te oefenen. Op deze manier kun je helemaal losgaan en heeft niemand last van je. Verder geldt dat je met een elektrisch drumstel verschillende drumkits kunt oefenen. Zo heb je dus een varia aan verschillende geluiden die je kunt uitproberen!

Muziekinstrumenten kopen bij MaxiAxi

Heb je al een beter idee gekregen over welk instrument je wilt gaan bespelen? Dan kan je zoektocht echt beginnen. Bijvoorbeeld bij MaxiAxi, dit is een speciaalzaak voor allerlei licht- en geluidsoplossingen. Op hun website hebben ze een groot aanbod muziekinstrumenten voor zowel beginners als professionele spelers. Daarnaast vind je er bijvoorbeeld ook dj-gears en alle materialen voor muziek- en goede geluidsliefhebbers.