Je woonkamer groter laten lijken; zo doe je dat!

0
1061
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Heb je een relatief kleine woonkamer? Of leef je bijvoorbeeld in een (woon)studio? In dat geval kan het wenselijk zijn om een ruimte groter te laten lijken. Zo voorkom je dat muren al snel op je af lijken te komen, dat de ruimte erg compact oogt, enzovoorts. Er zijn handige trucjes om zelfs zonder een verbouwing voor een verruiming van de kamer te zorgen. Hoe zorg jij er momenteel voor dat je kamer groter lijkt, dan dat deze in werkelijkheid is?

Andersom kan het ook interessant zijn om ruimtes knusser te maken, als deze erg groot zijn. Dit doe je bijvoorbeeld door grote kamerplanten in de hoeken van een ruimte te plaatsen! De kamerplanten zorgen niet alleen voor een knusse sfeer, maar ook voor voldoende zuurstof in ruimtes.

Zorg voor een lichte kleur op muren

Een van de manieren om een kamer groter te laten lijken, is het gebruik van frisse kleuren op muren en plafonds. Donkere kleuren kunnen een ruimte kleiner maken! Er zijn verschillende kleuren die hierbij gebruikt kunnen worden. Denk aan een kleur als lichtgeel of beige. Maak ook voor je ramen gebruik van gordijnen met lichte kleuren! Zo voorkom je dat je in de avond tegen een zwart gat aan moet kijken.

Plaats spiegels in je woonkamer

Naast het gebruik van lichte kleuren op muren, is het mogelijk interessant om spiegels in je woonkamer te gebruiken. Dit hoeven geen grote spiegels te zijn! Het kan ook leuk zijn om kleine spiegeltjes in een kast te plaatsen. Zo vallen de spiegels minder op, maar zorgen ze wel voor een ruimere woonkamer. Je kunt de spiegeltjes combineren met fotolijstjes, of bijvoorbeeld met kleine kamerplantjes. Op internet vind je nog verschillende andere tips, die je kunnen helpen bij het verruimen van een woonkamer.