Je oude meubelen krijgen een nieuw jasje

0
256
meubelstoffering
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Door middel van meubelstoffering kunnen oude meubelen weer in een nieuw jasje worden gestoken, waarna zij weer jarenlang mee kunnen. Het vernieuwen van de bekleding is een uitstekende optie als je de meubels wilt behouden, maar niet langer tegen vlekken, scheuren of andere beschadigingen in de stof aan wilt kijken. Tegenwoordig gebeurt het ook steeds vaker dat mensen bewust oude meubels in een kringloopwinkel kopen om deze opnieuw te laten stofferen. Het is een leuke manier om van oude meubels weer iets heel nieuws te maken.

5 redenen om te kiezen voor meubelstoffering

Het opnieuw bekleden van meubelstukken brengt meerdere voordelen met zich mee. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen kiezen voor het opfrissen van oudere meubelstukken in plaats van voor de aanschaf van nieuwe meubels. Door meubelstoffering kan een meubelstuk echt een tweede leven krijgen, zoals we dat tegenwoordig noemen. Hieronder vind je een overzicht van 5 goede redenen om ook jouw oude meubels in een nieuw jasje te laten steken door het vervangen van de bekleding.

Je geeft uitsluitend de bekleding een opfrisbeurt

Vaak hebben beklede meubelstukken, zoals fauteuils, een frame van hout of bijvoorbeeld staal. Dit frame behoudt lange tijd de kwaliteit en is in de meeste gevallen ook niet gevoelig voor vlekken. De bekleding is vanzelfsprekend wel gevoelig voor vlekken, evenals voor gaatjes, scheurtjes en andere schades. Met meubelstoffering wordt uitsluitend de bekleding van een meubelstuk vervangen, waardoor de bekleding er weer lekker fris uitziet.

Meubels krijgen direct een nieuwe uitstraling

Door een meubelstuk te voorzien van stoffering in een andere kleur of met een ander patroon, krijgt het meubelstuk een heel nieuwe uitstraling. Hierdoor is het mogelijk om een ouder meubelstuk weer helemaal aan te passen op je interieur van nu. Je hoeft meubelstukken met ouderwetse bekleding niet meer weg te doen, maar laat deze gewoon een metamorfose geven door middel van meubelstoffering.

Meubelstoffering is een milieubewuste keuze

Hoe langer je met je huidige meubels doet, hoe beter dit voor het milieu is. Het realiseren van een lange levensduur van meubelstukken is daarom een bewuste keuze op het gebied van duurzaamheid. Is het meubelstuk nog van goede kwaliteit, maar is enkel de bekleding aan vervanging toe? Dan is meubelstoffering een aanzienlijk duurzamere keuze dan de aanschaf van een compleet nieuw meubelstuk.

Meubels met emotionele waarde blijven behouden

Sommige meubelstukken hebben door de jaren heen een emotionele waarde gekregen. Het weggooien van deze meubelstukken is voor de eigenaar vaak geen optie. Toch is het ook moeilijk om te zien hoe de kwaliteit van het meubelstuk achteruit gaat. Het is dan een mooie optie om de bekleding te laten vervangen. Je kunt het meubelstuk op die manier behouden en het ziet er weer piekfijn uit.

Meubelstoffering is vaak voordeliger dan nieuwe meubels

Meubels zijn vaak relatief duur in aanschaf. Als de kwaliteit van een meubelstuk nog goed is, maar de bekleding laat te wensen over, dan is het opnieuw stofferen van het meubelstuk een goede optie. In de meeste gevallen is dit voordeliger dan de aanschaf van nieuwe, vergelijkbare meubelstukken.