Je nachtrust verbeteren? Het belang van een goed dekbed toegelicht

0
401
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het belang van een goede nachtrust wordt door veel Nederlanders onderschat. Zij denken dat het genoeg is om zes, zeven of acht uur in bed te liggen. Dit kan inderdaad voldoende zijn, maar dat hoeft zeker niet. Indien je niet voldoende uitrust in de tijd dat je in bed ligt, word je moe en lusteloos wakker. Dit wil je voorkomen. Gelukkig kun je hier een aantal dingen doen om een goede nachtrust te bevorderen. Allereerst is het belangrijk dat je in een bed met een goede bodem en een goed matras slaapt. Wist je echter dat je jouw nachtrust ook verbetert met een goed dekbed? Hieronder lichten we het belang van een goed dekbed toe.

Het is ’s nachts altijd lekker warm

In Nederland kan het behoorlijk koud worden. Daarom slaapt vrijwel iedereen in de winter onder een dekbed. Er zijn echter mensen die ook in de herfst en lente onder een dekbed slapen. Hierdoor heb je het ´s nachts lekker warm. Het is echter een misvatting om te denken dat het onder ieder dekbed ook even warm is. Het ene dekbed isoleert namelijk beter dan het andere. Dit wordt veroorzaakt door de vulling. Een dekbed met ganzendons isoleert bijvoorbeeld veel beter dan een dekbed met een synthetische vulling. Wil je voorkomen dat je het ´s nachts koud krijgt? Kies dan voor een dekbed met een vulling die goed isoleert.

Je slaapt comfortabel

Een tweede reden om voor een goed dekbed te kiezen, is omdat je er en stuk comfortabeler onder slaapt. Dit komt allereerst doordat de warmte er beter onder blijft hangen. Je krijgt het ’s nachts niet koud, waardoor je makkelijker aan één stuk door slaapt. Daarbij komt dat een goed dekbed voorzien is van kwalitatieve en lichte vulling. Het dekbed valt hierdoor soepel over jouw lichaam. Grote voordeel hiervan is dat je zelf niet of nauwelijks in de gaten hebt dat er een dekbed op je rust. Je ligt een stuk comfortabeler onder een goed dekbed, wat alleen maar bevorderlijk is voor jouw nachtrust.

Vocht wordt afgevoerd

Onder een goed dekbed heb je het nooit koud. Het kan echter wel voorkomen dat je het (te) warm hebt. Hierdoor kun je gaan zweten. Een dekbed voert dit vocht af. Dit gebeurt echter niet bij ieder dekbed op dezelfde manier. Zo zijn er dekbedden die vocht opnemen. Hierdoor worden ze niet alleen zwaarder, maar ze verkleuren ook nog eens. Dit gebeurt met name bij de dekbedden van een mindere kwaliteit. Wil je dat vocht ongemerkt afgevoerd wordt? Kies dan voor een dekbed van goede kwaliteit. Op de lange termijn slaap je namelijk een stuk beter onder zo’n dekbed dan onder een dekbed dat het vocht opneemt.