Je huis decoreren doe je met deze producten!

0
318
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het decoreren van je huis blijft een lastige uitdaging, want waar moet je beginnen? Welke stijl voer je door en welke kleuren wil je gebruiken? Het is namelijk altijd goed om je huis een kleine make-over te geven. Er is niks fijner dan thuiskomen na een lange werkdag en dan wil je wel dat je huis ook een bepaalde rust creëert. Daarom geven wij in deze blog een aantal tips om je huis te decoreren. 

Bos bloemen

Een verse bos bloemen in huis geeft een frisse uitstraling, maar het wordt natuurlijk wel een dure grap wanneer je iedere week een nieuwe bos moet kopen. Laat daarom rozen bezorgen die een langere tijd meegaan! Zoek een mooie bijpassende vaas en je huis blijft een frisse uitstraling hebben! 

Een unieke poef 

De poefs zijn weer helemaal terug! Met een leuke poef kleed je de ruimte net iets meer aan en het is ook nog eens ideaal voor kinderen om hun favoriete tekenfilm te kijken. Qua decoratie kun je er ook alle kanten mee op, want je kunt kiezen voor een decoratief model dat echt opvalt. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een dienblad met decoratie op de poef te zetten. De poef is dus niet alleen een echte eye-catcher maar heeft ook nog eens een functionele waarde! 

Fotobehang 

Je woonkamer voorzien van fotobehang is een leuke budgetproof oplossing met veel resultaat. Het voordeel van fotobehang is dat je deze bijna overal kunt kopen. Je vindt fotobehang bij bouwmarkten en speciaalzaken. Daarnaast kan je het ook zo duur maken als je wilt want ze zijn er in verschillende soorten en maten. Houd wel rekening met het feit dat deze past bij je huidige meubels. Doe vooraf alvast wat onderzoek en kijk welke kleurencombinatie je wilt gebruiken. 

Maak gebruik van ronde vormen 

Over het algemeen zijn de meeste items in onze woonkamer rechthoekig en dit oogt al gauw geordend. Dit komt omdat we een rustige en sfeervolle omgeving willen creëren. Vaak zorgt dit er wel voor dat de kamers minder gezellig worden. Voeg daarom ronde vormen toe aan de ruimte. Ronde vormen zorgen voor een zachter, gezelliger en gebalanceerde omgeving. Denk bijvoorbeeld aan ronde accessoires zoals lampen, vazen, vloerkleden of kussens. Niks is eigenlijk te gek! 

Creëer een rode draad 

Met het mixen van allerlei verschillende vormen krijg je al gauw een mooie balans in de woonkamer, maar het creëren van harmonie gaat een stapje verder. Dit is eigenlijk ook de grootste uitdaging want alles draait om eenheid en consistentie. Zorg daarom dat je een rode draad hanteert in stijlen, kleuren, patronen en materialen. Geef niet iedere hoek een andere kleur, maar creëer een geheel door een accentkleur op meerdere plekken terug te laten komen.