Je bed leuk aankleden: zo doe je dat!

0
1523
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Doordat het bed zeer nadrukkelijk aanwezig is in het interieur van de slaapkamer, is het belangrijk om deze op een leuke manier aan te kleden. Zo voorkom je dat de slaapkamer een rommelige uitstraling krijgt! Iets wat regelmatig het geval is, wanneer een bed bijvoorbeeld niet is opgemaakt in de ochtend. Veel mensen vinden het onplezierig om in een onopgemaakt bed te stappen aan het eind van de dag. Het netjes opmaken van een bed is niet de enige mogelijkheden die je hebt, wanneer je een bed leuk wilt aankleden. Lees snel verder, welke mogelijkheden je hierbij nog meer hebt!

Comfortabel en mooi beddengoed

Je beddengoed bepaalt de sfeer van je gehele bed en slaapkamer. Daarnaast is comfort erg belangrijk, vooral bij je bed. Je maakt er immers ongeveer 8 uur per dag gebruik van. Merken zoals Essenza zijn een populaire keuze in beddengoed. Essenza producten zijn in vele variaties beschikbaar en er is voor iedereen wel een geschikte keuze.

Maak gebruik van een kleedje op het bed

Een van de mogelijkheden die je hebt om het bed mooi aan te kleden, is het gebruik van een kleedje of een sprei over het uiteinde van het bed. Zorg dat de kleur van het kleedje aansluit bij de kleur van het beddengoed. Zo voorkom je dat het contrast te groot wordt, wat de ruimte een rommelige look kan geven.

Tip: het kleedje zorgt niet alleen voor een mooie aankleding van het bed. Ook kan het kleedje van pas komen, wanneer je het in de avond koud hebt. Zeker tijdens de herfst en winter is het prettig om een tweede dekbed of kleed bij de hand te hebben!

Extra kussens op je bed leggen

Naast het gebruik van een kleedje of een sprei over het uiteinde van het bed, zou je ook voor extra kussens kunnen kiezen. Het maakt het bed net iets completer. De kussens kunnen aan het eind van de avond naast het bed worden gelegd. Ook in veel hotels zie je dat er vaak meerdere kussens op het bed liggen, als je aankomt in de hotelkamer. Net als bij de sprei geldt dat ook de kussens qua stijl moeten aansluiten bij de rest van het beddengoed.