Isolerende achterdeuren aanschaffen

0
13
Design en lifestyle

Mocht een blok met nieuwbouwwoningen alleen nog maar op papier bestaan, dan hierbij het advies om isolerende achterdeuren in het bouwbestek op te nemen. Je verkrijgt een betere woning, lees verder over de voordelen van isolerende achterdeuren.

 

De hal werkt als een sluis

In de winter is de gang iets koeler dan de woonkamer, en buiten is het dan ronduit koud. Als je de hal net zo warm zou stoken dan de woonkamer zal je voor buiten stoken, de hal vormt een sluis tussen warm en koud. Bij een achterdeur is die luxe er meestal niet. Het kan wel, achter de deur een koele bijkeuken en dan pas de achterdeur naar buiten, maar dit is nog zelden. Het is begrijpelijk dat vanuit de keuken warmte naar buiten gaat, want die sluis ontbreekt. Isolerende achterdeuren aanschaffen reduceren enigszins dat verlies.

 

Let op de U-waarde

Te vaak wordt vergeten dat isoleren tweeledig werkt. Als het buiten warm is, en een woning is goed geïsoleerd, dan hoeft de airco niet zo hard te werken. Omdat de zomers langer duren en steeds heter worden, is dit ook een belangrijke factor geworden. Gelijk je in de winter de warmte in huis moet houden, moet je in de zomer de koelte binnenhouden. Nu gaan er allerlei verhalen in de rondte over wat dan het beste is. Soms kloppen de verhalen wel, maar soms is het een reclamepraatje. Gelukkig is er de U-waarde, en dat is rationeel. Het totaal moet isoleren. Wat zal isolerende achterdeuren aanschaffen voor zin hebben als er een kier zit tussen het kozijn en de muur? De U-waarde kijkt naar het totaal, deur inclusief kozijn en hoe het in de muur geplaatst is.

 

Aluminium is onderhoudsvrij

Isoleren doet meer dan warm en kou. Bedenk dat het ook geluiden en trillingen tegen zal houden, bij goede isolatie verkrijg je een comfortabelere woning. Zodra jezelf verdiept hebt in de U-waarde, kom je daarna op een keuze met isolerende achterdeuren aanschaffen. Mogelijk is een aluminium achterdeur met thermische onderbrekingen de voordeligste deur op de lange termijn. Nu is een woning een duurzaam product, dus wordt er altijd op de lange termijn gekeken, en daarom kan dat de beste keuze zijn. Je hebt dan een deur die je terug zal verdienen door geen onderhoudskosten en een lagere energierekening. Regelmatig overschilderen kost geld, evenals een huis stoken en in de zomer koelen. Om al deze redenen is dan aluminium isolerende achterdeuren aanschaffen voordelig op de lange termijn.