Vaak blijkt het voor woningbezitters lastig te zijn om de slaapkamer in huis op een leuke manier in te richten. De muren van de slaapkamer wilt u niet te druk maken, maar mogen ook niet te saai zijn. Dit is de reden dat mensen het gebruik van verschillende kleuren verf op de slaapkamermuur vaak niet aandurven, evenals dat behang niet geschikt wordt bevonden voor de muren van slaapkamers. Toch blijkt het juist met behang erg eenvoudig te zijn om uw muur van z’n saaie karakter af te helpen! In dit artikel geven we u een aantal tips om de kale muur van uw slaapkamer op te vrolijken met behang.

 

Kies voor een speels type behang

De slaapkamermuur mag niet te druk worden, omdat dit het lastiger voor u kan maken om in slaap te vallen ’s avonds. Daarbij moet u er niet aan denken dat u in de ochtend wakker wordt in een te drukke ruimte! Anderzijds is een behangsoort met slechts één kleur vaak ook niet de oplossing om een saaie muur speelser te maken! Gelukkig bestaan er verschillende soorten behang met een patroon, die het saaie karakter van de muur kunnen breken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van gestreept behang, gestippeld behang, behang met ruitjes, enzovoorts.

 

Maak gebruik van losse stroken behang

Een alternatief op dit speelse behang is het gebruik van losse stroken behang. In dit geval maakt het minder uit dat het behang één kleur heeft, zonder patroontje. Het witte van de muur zal namelijk al voor een contrast met de kleur van het behang zorgen, wat een speels effect heeft. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om stroken behang van verschillende kleuren met elkaar te combineren.

 

Tip: laat enige ruimte vrij tussen de stroken behang, om te voorkomen dat de muur te druk wordt.