Is hard water een probleem of niet?

0
482
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Kraantjeswater wordt als hard water bestempeld als het veel calcium- en magnesiumzouten bevat. Als er hard water uit je kraan stroomt, heeft dit toch wel wat gevolgen voor jou en je gezin. Hard kraanwater maakt niet alleen je huid droog, het verhindert ook een goede zeepwerking en het verkort de levensduur van op water werkende huishoudapparaten.

Hard water is funest voor de huid

Baden in hard kraanwater komt de conditie van je huid niet ten goede. De zouten in hard water onttrekken immers vocht aan de huid waardoor deze droog en ruw zal gaan aanvoelen.

Hard water tast huishoudapparaten aan

Na het koken van hard kraanwater in een kookpot, zal er zich een witte aanslag in de kookpot vormen. Dit is kalkaanslag, een neerslag van de magnesium- en calciumcarbonaten die talrijk aanwezig zijn in hard water. Deze kalk zal dus ook ontstaan op alle verwarmingselementen van huishoudapparaten die met warm water werken zoals een waterkoker en een vaat- en wasmachine. Door deze kalkafzetting zal de functionaliteit van deze verwarmingselementen dan ook stilaan afnemen.

Hard water verhindert de werking van zeep

Hard badwater in combinatie met zeep resulteert in een vies bad. Dit komt omdat de calcium- en magnesiumionen in het harde water een neerslag vormen met de zeep die dan op het badwater komt te drijven. Hierdoor lost de zeep dus niet meer op, gaat ze niet meer schuimen en ook niet meer reinigen. Hetzelfde zal zich voordoen in je wasmachine. Je zal dus meer zeep nodig hebben om je was proper te krijgen en je zal bovendien ook meer wasverzachter moeten toevoegen want wassen met hard water geeft een ruw aanvoelende was.

Het aanschaffen van een waterverzachtingssysteem

Hard kraanwater vormt dus wel degelijk een probleem en vraagt dus om een oplossing. Je kan hard kraantjeswater verzachten met een waterverzachtingssysteem van https://softwatersystems.nl/. Deze systemen kunnen eenvoudig worden aangesloten op de waterleiding. Ze bevatten een hars die calcium- en magnesiumionen uit het kraantjeswater vangt en ze uitwisselt tegen andere mineralen welke geen neerslagen vormen. De waterverzachters zijn te verkrijgen in verschillende maten, met verschillende debieten en met een variatie aan filtercapaciteiten. Je kunt dus een waterverzachter aanschaffen die helemaal bij jou en je gezin past.