Is er een verschil tussen een kledingkast en een garderobekast?

0
524
Design en lifestyle

Bent u op zoek naar een nieuwe kast voor uw kleding? Dan heeft u waarschijnlijk wel gemerkt dat er nogal wat termen met betrekking tot kledingkasten voorbijkomen.

Hoe zit dat nu eigenlijk met garderobekasten en kledingkasten? Zijn dit 2 verschillende soorten kasten of is het verschil eigenlijk niet zo groot?

Wij maken het een en ander duidelijk voor u.

In principe is er geen verschil tussen deze 2 benamingen. Garderobekast is een wat luxere benaming voor een kledingkast. In de praktijk noemt men een kant en klare kast met een vaste indeling iets vaker een kledingkast. En een kast die op maat kan worden gemaakt, een luxe uitstraling heeft of waarvan u zelf de indeling kunt bepalen noemt men wat vaker een garderobekast. Dit is afgeleid van de benaming voor kleding. In de volksmond spreken we meestal over onze kleding. Echter in luxere kringen, zeker van vroeger uit, heeft men het over hun garderobe wanneer men zijn/haar collectie kleding bedoelt.

We hebben een aantal veel gestelde vragen op een rijtje gezet:

 

  • Moet je een kledingkast altijd zelf monteren en een garderobekast niet?
  • Nee: zo zwart-wit is het verschil niet. Beide benamingen worden gebruikt voor hetzelfde artikel. In beide gevallen is het afhankelijk van de (web)winkel waar u de kast koopt en de service die daar geboden wordt of u de kast zelf in elkaar moet zetten of dat dit voor u gedaan wordt.
  • Is een garderobekast groter dan een kledingkast?
  • Nee: hier geldt weer dat beide termen door elkaar worden gebruikt. Wanneer u op internet zoekt zult u naar dezelfde producten worden verwezen onafhankelijk van het gebruikte woord.
  • Is het handig om een kleding- of garderobekast online te kopen?
  • Ja: u kunt er op een rustig moment voor gaan zitten en zoeken naar kasten die aan uw wensen en eisen voldoen. Er bestaan zelfs webwinkels waar u online helemaal zelf uw kast, zowel van buiten als de indeling, kunt samenstellen. De service en online hulp is bij de meeste webwinkels goed geregeld. Als u vragen heeft kunt u ze via chat, e-mail of telefoon stellen.