Bij de aanschaf van nieuwe pannen zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Het kan verleidelijk zijn om voor goedkope pannen te kiezen, aangezien duurdere modellen vaak al snel enkele honderden euro’s kosten wanneer je deze als een set koopt. Toch is het raadzaam om voor zo’n dure set te kiezen! In dit artikel benoemen we verschillende redenen, die maken dat het investeren in goede pannen een slimme keuze is. Je wilt immers voorkomen, dat je eens in de zoveel jaar nieuwe pannen aan moet schaffen. Niet voor niets wordt vaak gezegd, dat pannen voor het leven worden gekocht!

Goede pannen zijn vaak duurzame pannen

Een reden om voor goede pannen te kiezen, is het feit dat deze vaak veel langer meegaan dan goedkope modellen. De goede pannen zullen minder snel kromtrekken, waardoor ze maar zelden weggegooid hoeven te worden. Kromgetrokken pannen zijn vaak niet meer te gebruiken, doordat bijvoorbeeld beslag voor een pannenkoek naar de zijkanten van de pan stroomt. Ook zijn deze goede pannen voorzien van een anti-aanbaklaag, die voorkomt dat een pannenkoek, een eitje of andere etenswaren aanbranden. Niet alleen maakt dit het eten minder lekker, ook is het geen gezicht om een gescheurd eitje te moeten serveren.

Gelijkmatige geleiding van warmte

Niet alleen de anti-aanbaklaag zal het eindresultaat bij de bereiding van gerechten bevorderen. Ook een goede en gelijkmatige geleiding van de warmte door een pan speelt hierbij een rol. Een goede warmtegeleiding is essentieel, om te voorkomen dat bepaalde delen van het gerecht in de pan sneller gaar zijn dan andere delen. Met een gelijkmatige warmtegeleiding ben je ervan verzekerd, dat de onderzijde van een gerecht egaal bruin wordt. Tot slot is ook de stijl van de duurdere pannen een reden om voor deze modellen te kiezen. In het bijzonder wanneer de pannen bijvoorbeeld in een open stellingkast staan.