Planken folie

Wil je je woning graag eens opfleuren, maar heb je daar niet het budget of de ruimte voor? Geen probleem! Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind. Decoratieve raamfolie kan de kamer namelijk al snel een heel nieuw aanzien geven! Zo heb je makkelijk en snel een nieuwe look in je woning.

Hoe breng je raamfolie aan?

Voor het aanbrengen van de folie heb je geen bijzondere benodigdheden nodig. Wat je nodig hebt is water, een spons, een schaar, een ramenwisser, een stift en een waterpas. Dit heb je waarschijnlijk allemaal al in huis. Allereerst maak je natuurlijk de ruit schoon waar je de folie wilt gaan plakken. Daarna kun je met een stift duidelijk aangeven waar je de folie wilt gaan plakken en die kun je vervolgens op maat gaan knippen. Maak dit gedeelte van de ruit even nat zodat de folie beter blijft zitten. Als je de beschermlaag verwijderd hebt, kun je de folie tegen de raam duwen. Met behulp van een waterpas zorg je ervoor dat je de folie recht plakt. Als er uiteindelijk toch luchtbellen zijn, kun je er even over wrijven met een raamwisser om deze te verwijderen.

Mogelijkheden met raamfolie

Naast dat raamfolie enorm gewild is als decoratie, is het ook nog eens goed voor andere dingen. Zonwerende raamfolie is bijvoorbeeld enorm handig in de zomer. Achter glas kan een ruimte al snel heel erg warm worden als de zon erop schijnt, met zonwerende raamfolie zorg je er echter voor dat de ruimte wel koel blijft! Wat je misschien nog niet wist, is dat de folie inbraakwerend is. Het is namelijk enorm moeilijk om een ruit met folie te laten barsten. Verder geeft het je ook meer privacy. Enge gluurders zijn verleden tijd, dus die beha kan meteen uit als je thuiskomt! Kijk eens op de site van raamfolie-winkel.nl voor een uitgebreide collectie en de mogelijkheden!