Inspiratietips voor een nieuwe badkamer

0
859
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ben je van plan om binnenkort een renovatie van de badkamer uit te voeren? Er zijn in dat geval verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de sanitaire voorzieningen die je in de badkamer laat plaatsen, de manier waarop wanden van de badkamer bekleed worden, enzovoorts. In dit artikel geven we je verschillende inspiratietips om van je badkamer een sfeervolle ruimte te maken.

Tip 1: begin bij het kiezen van de wandbekleding

Allereerst is het raadzaam om voor de juiste wandbekleding te kiezen! Voorheen werd vaak voor relatief kleine, witte wandtegels gekozen. Tegenwoordig is het populairder om voor grote, donkere tegels te kiezen. Deze tegels kunnen je badkamer een moderne, strakke uitstraling geven. Mocht je voor het gebruik van behang kiezen, dan is het belangrijk om voor glasvliesbehang te kiezen. Dit behang is bestand tegen de condens die vrijkomt in de badkamer.

Tip 2: zoek modern en strak sanitair uit

Wanneer de wandbekleding gekozen is, kun je op zoek gaan naar geschikte sanitaire voorzieningen. De combinatie van een donkere tegel met wit sanitair zorgt voor een prachtig contrast in de badkamer. Je kunt kiezen voor een losse douche met een los bad, of bijvoorbeeld voor een combinatie van een bad en douche in één. Voor senioren kan het verstandig zijn om voor een bad met een schuif in de rand te kiezen. Zo kunnen zij in het bad lopen, zonder over de rand te moeten stappen.

Tip 3: voeg leuke accessoires toe aan de badkamer

Net als dat je een woon- of slaapkamer van verschillende accessoires voorziet, is het leuk om ook de badkamer sfeervol in te richten. Kies bijvoorbeeld voor kleine potjes met leuke kamerplanten in de badkamer. Het zorgt dat de badkamer veel gezelliger oogt! Ook het gebruik van spotjes in het plafond van de badkamer geeft deze ruimte een fraaie look.