Keuken

Inspiratie voor een kleine keuken

Geschreven door admin

In veel woningen is voor de keuken maar een beperkte ruimte ingedeeld. Dit is jammer want de gemiddelde Nederlander brengt iedere dag toch wel wat tijd in deze kamer van de woning door om zijn of haar eten te bereiden. Je hebt natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om de keuken uit te breiden door bijvoorbeeld een stuk van de woonkamer bij de ruimte te trekken. Dit is echter een zeer kostbare verbouwing en daarom kiezen de meeste mensen ervoor om de kleine keuken zo goed mogelijk te benutten. Hier enkele tips waarmee je inspiratie op kunt doen.

Zorg voor genoeg opbergruimte

Voor iedere kleine kamer in huis is het belangrijk om te zorgen voor genoeg opbergruimte. Als in je kleine keuken overal spullen rondslingeren dan zorgt dit ervoor dat de ruimte nog krapper aanvoelt dan deze al is. Door te zorgen voor voldoende lades, planken en rekken waar je keukengerei netjes in kunt opbergen, zorg je ervoor dat de ruimte groter aanvoelt dan deze daadwerkelijk is. Je hebt dan op het aanrecht nog gewoon plek om je pannen en borden neer te zetten.

Inbouwapparatuur installeren

Tevens een goede tip die als inspiratie kan dienen is het installeren van inbouwapparatuur. Laat een vaatwasser niet los op de kleine vloer van de keuken staan, maar laat deze inbouwen in een kast die tegelijkertijd als opbergruimte dient. In plaats van een los gasfornuis kan je beter een kookplaat in het aanrecht in laten bouwen.

Gebruik de hoogte bij inrichting

Als je een kleine keuken in huis hebt, moet je niet alleen een het benutten van de geringe oppervlakte. Gebruik bij de inrichting ook de hoogte die je beschikbaar hebt. Laat kastjes boven het aanrecht monteren en zet spullen die je zelden gebruikt op de bovenkant van deze kasten. Bij het inrichten van een kleine keuken moet je denken in kubieke meters in plaats van vierkante meters.