Meubels

Inspiratie voor een nieuwe eettafel en eettafel stoelen

Geschreven door admin

De meeste mensen doen bijna hun hele leven met hun eettafel. Toch zijn er momenten waarop je op zoek moet naar een nieuwe eettafel en bijbehorende stoelen. Maar hoe pak je dat dan aan? Wat zijn goede richtlijnen om de perfecte eettafel op te zoeken?

Schrijf de eisen op

Allereerst is het belangrijk goed op het netvlies te hebben waaraan een eettafel moet voldoen. Ga er dus eens rustig voor zitten en bedenk wat je precies wil. Er zijn immers duizenden verschillende eettafels verkrijgbaar; het is belangrijk om daar een grove schifting in aan te kunnen brengen. Wil je een ronde eettafel of juist een rechthoekige? Eet je altijd alleen en verwacht je nooit gasten, of heb je een gezin van 7 en wil je tijdens de feestdagen de tafel ook nog eens flink uit kunnen breiden? Wil je een tafel van hout of van een ander materiaal? Je kunt echt alle kanten op, dus bedenk goed welke kant jij precies op wil.

Bekijk foto’s en folders

De kans is groot dat je niet precies weet wat je wil. Als je moet kiezen voor een nieuwe eettafel, kies je vaak min of meer bewust voor een ontwerp dat op je huidige tafel lijkt. Niet omdat je die zo mooi en praktisch vindt, maar omdat je die nu eenmaal het meest hebt gebruikt en doordat je die tafel in je hoofd hebt gedoopt tot de perfecte eettafel.

Het is daarom goed om je open te stellen voor alternatieve tafels. Besteed eens een paar dagen een uurtje per dag aan het zoeken van eettafels. Bestel wat catalogi en blader die op je gemakje door. Surf het internet af, op zoek naar eettafels. Vaak kom je tal van ontwerpen en constructies tegen die je na verloop van tijd steeds mooier gaat vinden.