Ben je opzoek naar een nieuwe wasmachine? Dan wens ik je veel succes, want het vinden van de beste wasmachine is niet eenvoudig. Er zijn meer dan 200 verschillende soorten wasmachines waaruit je kan kiezen.
Hieronder heb ik verschillende informatiebronnen opgesomd die mij geholpen hebben bij het vinden van mijn nieuwe wasmachine. Twee weken geleden heb ik namelijk een nieuwe wasmachine gekocht en het heeft me veel tijd gekost om relevante en betrouwbare informatie te vinden over wasmachines. Daarom heb ik eens de door mijn gebruikte informatiebronnen op een rij gezet, zodat het vinden van een wasmachine een stukje makkelijker wordt.

 

Welke website geven eerlijke informatie over wasmachines?

In mijn zoektocht naar mijn ideale wasmachine, heb ik gebruik gemaakt van internet. Op internet is natuurlijk super veel informatie te vinden, maar veel informatie is zeer beperkt, onbetrouwbaar of achterhaald.

Meestal kom je uit bij wasmachines in de webwinkels. De informatie is zeer beperkt en eigenlijk is hier alleen de prijs relevant. De inhoudelijke informatie is beperkt tot een of twee regeltjes over nietszeggende specificaties. En ik heb gemerkt dat deze informatie zeer gekleurd is.

De webwinkel moet je pas bezoeken als je weet welke wasmachine je wilt gaan kopen.

Als je je nog aan het oriënteren bent, kun je beter naar de onderstaande websites gaan. Je krijgt dan een goed beeld wat echt belangrijk is bij de afschaf van de machines.

 

Testgegevens van Consumentenbond

Bij het zoeken in Google komt de website van de Consumentenbond als snel voorbij. Helaas moet je lid zijn van de Consumentenbond om de testresultaten van de verschillende  wasmachines in te zien. Je kan wel een proefabonnement afsluiten om de site  6 dagen gratis te gebruiken, zodat je alle gegevens op de website van de Consumentenbond kan bekijken.

Dit heb ik gedaan en het is zeker handig om snel te sorteren op testresultaten. Belangrijk is wel om te weten dat de ‘best geteste’ of ‘beste koop’ nog niks zegt over jouw ideale wasmachine.

Immers de best getest wasmachine van 9 kilo, is veel te groot voor éénpersoonshuishoudens. Daarnaast zegt de test ook weinig over de duurzaamheid en degelijkheid van de wasmachines.

De test is een momentopname, want een wasmachine die zeer goed presteert in een test kan wellicht een korte levensduur hebben. En dan is de machine altijd te duur.

Conclusie: de site van de consumentenbond is bruikbaar en betrouwbaar om een snelle selectie te maken van mogelijk interessante wasmachinemachines.

 

Jouw ideale wasmachine kiezen Reviews op WasmachineSale

Op Wasmachinesale.nl vind je nog  niet zoveel praktijkreviews. Wel interessant is het  stappenplan wasmachine kiezen. Aan de hand van enkele vragen bepaal je in 5 stappen wat de eisen zijn van jouw nieuwe wasmachine.

Hiermee wordt het zoeken in een webshop een stuk makkelijker. Je weet namelijk welke filters je moet instellen.

De informatie op de site is gratis en je kan zonder registratie gebruik maken van de website.

Bekijk: Wasmachinesale.nl

 

Wasmachines in de praktijk

Als je weet welke wasmachine je wilt gaan kopen, lees dan eens de praktijk reviews. In dagelijkse praktijk worden de machines aan de tand gevoeld. Hier lees je hoe de wasmachine in de praktijk presteert.

Ik heb ondervonden dat de aanbiedingen op de website beter en actueler zijn dan Kieskeurig.
De website is geheel gewijd aan wasmachines en je vind actuele links naar aanbiedingen in alle grote webshops.

Bekijk: http://www.wasmachinepagina.nl/

 

Mijn nieuwe wasmachine

Wat is ‘m dan geworden?….

Mijn keuze is gevallen op de Bosch WNAT323471.
Mijn gezin van 4 heeft voldoende aan deze vulcapaciteit.

Ik heb getwijfeld  tussen Miele of een Bosch wasmachine. De praktijkreview van de Bosch heeft me uiteindelijk over de streep getrokken. En ik heb er geen spijt van de machine is makkelijk te bedienen is erg stil in vergelijking met mijn oude AEG.

 

Ik hoop dan mijn best-practice bij het kiezen van de beste wasmachine jouw heeft geholpen.

Veel succes.

 

Jeroen de Bruin