Informatie zonnepanelen: wat moet je weten?

0
477
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Twijfel je nog over het plaatsen van zonnepanelen, dan moet je op zoek gaan informatie over zonnepanelen. Je moet ontdekken wat een zonnepaneel is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn. Wanneer je zonnepanelen op je dak plaatst, kun je de energieleverancier zijn voor je eigen huishouden. Zonnepanelen werken door zonnestralen te absorberen en om te zetten in elektriciteit. Je hebt de stroom van het net niet nodig. Zo bespaar je op je energierekening. Houd er echter rekening mee dat je vooraf veel geld kunt uitgeven wanneer je deze panelen installeert. Het zal zeker je investering waard zijn, aangezien de terugverdientijd gemiddeld zeven jaar is.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Wanneer je contact opneemt met aanbieders van zonnepanelen zoals www.dakscanzonnepanelen.nl, krijg je twee soorten zonnepanelen aangeboden: monokristallijne of polykristallijne panelen. Elk type zonnepaneel heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. De meeste mensen geven de voorkeur aan monokristallijne zonnepanelen. Dat is omdat dit paneel een zwarte kleur heeft die vaak overeenkomt met de kleur van hun dak. Hoewel dit paneel duurder is dan een polykristallijn paneel, is het efficiënter. Het rendement van zwarte zonnepanelen is dus groter dan het polykristallijne zonnepaneel of blauwe paneel.

Hoe zonnepanelen werken

Een zonnepaneelsysteem dient als je eigen mini-energiecentrale. Het zet zonnestralen om in elektriciteit. Zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen. Wanneer de panelen worden blootgesteld aan direct zonlicht, zullen de cellen de gelijkstroom opwekken. Vervolgens wordt de stroom naar de omvormer geleid, en die zet het om in wisselstroom. Het elektriciteitsvermogen wordt verdeeld over je meterkast. Vervolgens kan het worden gebruikt om je huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien. Wanneer de opgewekte energie van zonnepanelen groter is dan je dagelijkse verbruik, wordt deze teruggestuurd naar het energiebedrijf. Hoe meer licht je panelen omzetten in elektriciteit, hoe sneller je de investering terugverdient.

Voor- en nadelen van zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen biedt je vele voordelen. Je kunt niet alleen besparen op energiekosten omdat je niet de maandelijkse of jaarlijkse energierekening hoeft te betalen, maar dit systeem is ook goed voor het milieu omdat het geen vervuiling uitstoot. Het gebruik van zonnepanelen kan dus een grote bijdrage leveren aan het milieu. De meeste mensen aarzelen echter om ze te installeren, omdat het erg duur is. Zonnepanelen zijn een investering op lange termijn. Je kunt het in zeven tot negen jaar terugverdienen. Wil je meer weten over zonnepanelen, neem dan contact op met de zonnepanelen specialist bij je in de buurt.