Een industriële woonkamer: de trend van 2018

0
848
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ik kan er geen genoeg van krijgen: de industriële stijl. En meer mensen met mij, want ook in 2018 is het gebruik van deze stoere woonstijl nog steeds een ware trend. Voor mij is het een sport om telkens nieuwe industriële meubels uit te zoeken voor mijn huis. Zo vond ik op industrielampen.net weer enorm gave lampen voor in de woonkamer. Wil jij deze stoere woonstijl ook graag doorvoeren in de woonkamer en kan je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Hoe is de stijl te combineren?

Vind je de industriële stijl heel gaaf, maar wil je niet alles in dezelfde stijl? Dat is gelukkig ook niet nodig De industriële stijl kenmerkt zich doordat het zo ongelofelijk goed te combineren is met andere invloeden. Met alleen een industriële lamp of een prachtige robuuste eettafel kan jij al zorgen voor die ene stoere eyecatcher, die je hele woonkamer ophaalt.

Wat zijn de kenmerken van de industriële stijl?

Kenmerkend aan deze stijl is dat er vooral robuuste materialen worden gebruikt. Denk aan metaal en staal. Tevens geldt hierbij: less is more. Het gebruik van accesoires is minimaal bij deze stoere stijl. De meubels en verlichting horen al voldoende sfeer af te geven.

Hoe pak ik het groots aan?

Ben je helemaal verliefd op deze stijl geworden en pak je het liefst de hele woonkamer aan? Zorg dan allereerst voor neutrale kleuren op de muur. Een bakstenen muurtje is helemaal gaaf en past perfect bij deze stijl! Een win-win situatie dus als je huis hier al over beschikt. Een cognac leren bank doet het ook altijd goed bij de robuuste meubels. Daarnaast kan je ook kleine accenten leggen op de stijl, zoals een krukje met metalen poten. Ook is het belangrijk om genoeg industriële lampen te plaatsen om zo meer sfeer te brengen in de woonkamer.