Industriële stijl is helemaal terug

0
337
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Industriële stijl betekent vaak grondstoffen en ruwe details, maar je kunt altijd de atmosfeer verzachten met behulp van materialen zoals vals bont, wol of leer. Deze worden beschouwd als warme materialen die een zachte en gezellige sfeer zullen creëren, zelfs als het in strijd is met bakstenen muren.

Als je een fan bent van industriële stijl, dan kun je materialen als microcement gebruiken als een vloeroptie, het is zeer duurzaam en het ziet er geweldig uit, want op de muren kun je 3D-muurschilderingen gebruiken of een statement laten zien met een groot beeld van jouw favoriete stad. Je kunt ook behang van een bakstenen muur gebruiken. Op de markt heb je tal van keuzes voor een breed scala aan prijzen.

De verlichting moet warm wit zijn als je een gezellige sfeer wil creëren. Van hangende lampen in zwart ijzer tot matte metalen staande lampen. Je kunt de juiste verlichting vinden, de nieuwe trend is de mix van materialen zoals leer, metaal en glas, alles in één stuk, ze zijn mooi en brengen de WOW-factor voor jouw ruimte.

Industriële stijl is weer trending 

Het was een tijdje geleden een grote trend en het is nu weer teruggekomen om zichzelf opnieuw uit te vinden en zich aan te passen aan de meest exclusieve interieurs. De industriële stijl is trendy, bedoeld om onze huizen, bars en kantoren te versieren. Een industriële bartafel past bijvoorbeeld overal.

Meer en meer ontwerpers en interieurontwerpers kiezen ervoor om deze stijl in hun decoraties toe te passen om elke kamer in een originele en exclusieve ruimte te veranderen. Maar waar komt deze trend vandaan? Zijn oorsprong dateert uit de jaren 50, toen veel industriële faciliteiten van de stad New York moesten sluiten vanwege de crisis, dus werden ze omgebouwd tot huizen.

Industriële stijl wordt gekenmerkt door open conceptruimten, waar divisies nauwelijks bestaan ​​en waar de decoratie erg basic blijft. Het meest onderscheidende kenmerk is de selectie van materialen en het gevoel in een vrije en weidse ruimte te zijn.

Kale muren

Eén van de belangrijkste tips voor deze stijl zijn de muren. Ze zouden een onvoltooide look moeten hebben, hetzij met een stenen, ruw uiterlijk of ongepolijst. Kale muren hebben hun eigen persoonlijkheid.

Maar als het moeilijk te bereiken is, zijn er ook veel soorten muurpapieren die dit effect perfect imiteren en die jouw muur een echte industriële uitstraling geven.

Open ruimtes, structuren in zicht

Breedte en open conceptruimtes zijn de sleutel in de industriële decoratie. Eén van de belangrijkste kenmerken die door de ontwerpers worden gebruikt, zijn de open structuren. Hoge plafonds met balken in zicht zijn trend in deze stijl, evenals de zichtbaarheid van kabels en pijpleidingen.

Hout en metalen meubels

Hout heeft een belangrijke rol in de industriële decoratie omdat het de warmte en de natuurlijke waarde toevoegt die nodig is in koude omgevingen, vanwege het gebruik van metaal. Je kunt hout opnemen door deze twee materialen in stoelen, boekenkasten, een industrieel bureau en stoelen te mengen.

Staal en ijzer is veelgebruikt, eigenlijk is het gebruik van metalen essentieel. Metaal en hout vormen de perfecte combinatie om een ​​industriële stijl te creëren.