Meubels

Een industriële inrichting: de ‘essentials!’

Geschreven door admin

Industrieel is ‘hot en happening’. Sla een willekeurig woonblad open je ontkomt er niet aan. Industrieel vliegt je om de oren. Niet verwonderlijk ook, want de industriële stijl is een tijdloze stijl. Echter wel een stijl met een ruw en stoer randje. Dat willen we allemaal wel! En nee, daar heb je echt geen oude loft voor nodig. Daarom vandaag, een klein lesje: dit zijn de ‘essentials’ die jij nodig hebt voor een prachtig, industrieel ingericht huis!

1. Sloop je stucwerk.. of kies voor slim behang 😉

Bij industrieel denk je waarschijnlijk meteen aan bakstenen en beton, in ieder geval aan muren met een verweerd effect. Is je huis naar jouw industriële smaak te netjes (ja, dat kan dus tegenwoordig!) afgewerkt? Kies dan voor beton- of kalkverf. Je kunt natuurlijk ook lekker rigoureus te werk gaan en het stucwerk van je muren af slopen. Mocht je dat toch te ver vinden gaan, wees dan slim en kies voor behang met motiefje. Bijvoorbeeld behang met een print van een stenen muur, verlaten oude fabriekshal, lockerkasten.. je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel behang van!

2. Ken je klassiekers

Nee. Je mag je huis niet industrieel noemen zonder op z’n minst een aantal industriële meubels. Ken je klassieker dus. Met een industriële eettafel (houten blad, stalen poten) van Woodville bijvoorbeeld, kom je al een heel eind. Andere bekende voorbeelden: de oude schoolkrukjes, apotheker- en lockerkasten en fabriekslampen. Moet je nu de hele woonwinkel meteen leegkopen? Nee hoor. Denk je aan industrieel, dan denk je namelijk ook een grote, enigszins lege ruimtes. Prop je woonkamer dus vooral niet te vol.

3. Kleur bekennen

Laatste stap: kleur bekennen inderdaad. Zwart-, wit- en grijstinten zijn veelal favoriet in de industriële inrichting. Vergis je echter niet door er een droevig, donker huis van te maken, dat is namelijk absoluut niet de bedoeling! Kleur komt terug in de accessoires, zoals de kussens op de bank, posters aan de muur, het dekentje op de bank. En nu mag je je uitleven! Industrieel betekent namelijk ook: felle neon kleuren en grafische prints. Hoera!

Appeltje, eitje!

Je zult merken, met de juiste items maakt het niet uit waar je woont. Met een paar slimme meubels, de juiste kleuren en vrolijke accessoires tover jij ieder huis in een handomdraai om in stoere, industriële inrichting. Appeltje, eitje. Waar wacht je nog op? Aan de slag!