Inbrekers afschrikken met camera’s

0
1143
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het aantal inbraken in Nederland is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Inbrekers hebben tegenwoordig tal van handige manieren om een woning binnen te dringen. Daarnaast zorgen veel mensen niet voor goede beveiliging van hun woning. Vaak wordt gedacht dat goed hang- en sluitwerk voldoende is om een inbreker af te schrikken. De ervaring leert echter dat dit lang niet altijd het geval is. Indien er niemand thuis is, heeft de inbreker immers alle tijd om een slot te forceren. Wil jij inbrekers afschrikken? Plaats dan camera’s in en rondom je woning.

Pakkans wordt groter

Inbrekers willen doorgaans altijd zo onopvallend mogelijk zijn bij een inbraak. Daarom dragen veel inbrekers ook donkere kleding en een bivakmuts wanneer zij er in de avonduren op uit trekken. Wanneer zij een woning op het oog hebben maar zien dat deze voorzien is van camera’s, zullen zij dit huis waarschijnlijk links laten liggen. Indien een inbreker gefilmd wordt wanneer hij inbreekt, is de kans namelijk een stuk groter dat hij voor deze misdaad in de kraag wordt gevat.

Camera’s aanschaffen en plaatsen

Tegenwoordig kun je in veel verschillende winkels camera’s kopen om je woning mee te beveiligen. Let echter wel goed op, want niet alle camera’s zijn ook van goede kwaliteit. Om inbrekers af te schrikken, doe je er goed aan te kiezen voor iets duurdere camera’s. Heb je inmiddels wat camera’s gekocht? Dan moeten deze nog geplaatst worden. Het is van groot belang dat je de camera’s goed aansluit, want anders werken ze natuurlijk niet. In dat geval wordt de inbreker alsnog niet vastgelegd en heeft het dus ook weinig zin om camera’s te plaatsen.

Woning altijd en overal in de gaten houden

De komst van de smartphone heeft een positief effect op het beveiligen van woningen met camera’s. Waarom? Omdat camera’s namelijk steeds vaker worden verbonden met smartphones. Door jouw camera te verbinden met je smartphone, kun je de beelden van de camera altijd en overal bekijken. Je hoeft hierdoor dus niet meer bang te zijn om je woning onbewaakt achter te laten, want je kunt zelf regelmatig een oogje in het zeil houden.