Het inbouwen van je Green Egg in je buitenkeuken.

0
1753
sfeer en living
WonenWonen

Indien je in het bezit bent van een mooi huis en een grote tuin is het bouwen van een tuinhuis met veranda ook aan te raden. Je kunt dan heerlijk onder de overdekte veranda lekkers ’s avonds, als het wat koeler wordt, buiten blijven om lekker te genieten van een hapje en een drankje. Indien je in het tuinhuis ook een koelkast en keuken hebt, is bijna het geheel compleet. Je zou er ook voor kunnen zorgen dat je er heerlijk kunt barbecueën.

De Green Egg

Wanneer je optimaal wilt genieten van heerlijk eten door gebruik te maken van een barbecue moet je een Green Egg in de keuken plaatsen. Het is een eivormig apparaat waarin het vlees dat gebraden wordt zeer mals blijft. Het vlees zal in de Green Egg ook niet aanbranden. Het is een openluchtrestaurant dat zich zeer goed leent voor het bakken, braden, roken, koken en grillen van vlees, groente, brood, aardappelen en pizza’s. In de Green Egg kunnen complete maaltijden worden bereid. Door het warmtecirculatiesysteem blijft de smaak, kleur en geur optimaal bewaard.

Doe het zelf inbouwen van een Green Egg in de tafel van de verande en je kunt er dan heerlijk wonen.

Opbouw

Een Green Egg is gemaakt van een dik keramiek hittebestendig materiaal. Het kan zeer hoge temperaturen verdragen. Aan de buitenzijde heeft men een onverwoestbare glazuurlaag aangebracht. De Green Egg is gemakkelijk te openen en te sluiten. Het toestel is zeer stevig. Dat moet ook in verband met de veiligheid. Het apparaat is zelfreinigend aan de binnenzijde. Doordat het apparaat zo goed isoleert, verbruikt het zeer weinig houtskool. De buitenwand zal ondanks de zeer hoge binnentemperatuur nooit erg warm worden. Kinderen kunnen er zich niet aan verbranden en dat geeft een veilig gevoel.

Door gebruik te maken van de Green Egg kun je ’s avonds na een dag van hard werken lekker buiten blijven eten ook als het wat koeler wordt. Wanneer je onder de veranda ook nog een tafel hebt met een vuurkachel zal je helemaal niets meer te kort komen. Je vrienden en kennissen zullen niet meer naar huis willen gaan. Het geeft zo’n heerlijk gevoel dat je buiten kunt zitten en het regent terwijl je zelf droog en warm zit. Daarbij kun je ook nog eens genieten van de heerlijkste maaltijden en drankjes. Doordat hij zelfreinigend is, kun je ’s avonds de boel afsluiten en lekker gaan slapen. De andere dag staat de Green Egg weer klaar voor een volgend gebruik.