In between gordijnen, wat zijn het precies?

0
65
Design en lifestyle

Van gordijnen weten we allemaal dat ze in verschillende uitvoeringen bestaan. Eén van de varianten op de gewone gordijnen zijn zogenaamde inbetweens. Voor in between gordijnen geldt dat ze eigenlijk op verschillende vlakken een niet onbelangrijke meerwaarde weten te realiseren. In eerste instantie maken ze bijvoorbeeld nog voldoende lichtinval in huis mogelijk. Daar staat echter tegenover dat ze wel de hoeveelheid aan privacy in de woning kunnen bevorderen. Met inbetweens is het namelijk wel nog steeds mogelijk om van binnen naar buiten te kijken, maar het omgekeerde kan niet meer… of slechts in beperkte mate. Hoe dan ook, alles wat je altijd al hebt willen weten over de inbetweens ontdek je op deze pagina. 

Een eerste kennismaking met inbetweens 

Het is best mogelijk dat je voor het eerst bezig bent met het inrichten van een woning waardoor je nog nooit eerder hebt gehoord over inbetweens. Het betreft hier eigenlijk een soort van transparante gordijnen. We zeggen wel degelijk een soort van, want in de praktijk is het zo dat ze veel minder transparant zijn in vergelijking met bijvoorbeeld vitrage gordijnen. Omwille van het feit dat in between gordijnen zoals de naam reeds laat uitschijnen “inbetweens” zijn kunnen ze ook perfect dienst doen als vervanging voor overgordijnen. 

Waarom zou je in between gordijnen in je woning ophangen? 

Nu de bovenstaande informatie duidelijk heeft gemaakt wat in between gordijnen precies zijn is het tijd geworden om te kijken naar de reden(en) waarom het nu precies interessant kan zijn om in jouw woning van dergelijke gordijnen gebruik te gaan maken. Eigenlijk maken we wat dit betreft een onderscheid tussen vier verschillende voordelen, namelijk: 

 

  1. Inbetweens kunnen de inkijk verminderen en dus je privacy verbeteren; 
  2. Het is mogelijk om inbetweens te gebruiken als vervanging voor overgordijnen;
  3. Met inbetweens blijf je voeling houden met de buitenwereld; 
  4. Je kan nog steeds genieten van een gezonde dosis lichtinval in huis; 
  5. Je kan barre weersomstandigheden als het ware “buitensluiten”; 

 

Naast de hierboven aangehaalde voordelen is het eveneens zo dat in between gordijnen over een verschillende uitstraling kunnen beschikken. Wist je bijvoorbeeld dat er ook zoiets bestaat als een naadloos design? Hoe dan ook, er bestaan duidelijk heel wat verschillende, interessante redenen om te kiezen voor inbetweens in jouw woning. 

Laat je, je in between gordijnen op maat maken of niet?

Bovenstaande brengt ons bij het laatste punt van deze pagina. Moet je er namelijk in de praktijk voor kiezen om je inbetweens op maat te laten maken of niet? Dat is een zeer goede vraag. Eigenlijk geldt zowel voor inbetweens als voor gordijnen dat ze altijd perfect moeten aansluiten op de raampartij waarvoor ze worden aangekocht. Op het ogenblik dat er sprake is van atypische afmetingen spreekt het dan ook voor zich dat je er inderdaad goed aan doet om er de voorkeur aan te geven om je in between gordijnen op maat te laten maken. Dit zal uiteindelijk sowieso altijd het mooiste effect creëren. Let wel, het spreekt voor zich dat maatwerk inbetweens wel wat duurder zijn in vergelijking met standaard exemplaren. Kijk voor de prijzen van verschillende soort raamdecoratie bij Echtgordijn.