In 7 stappen naar het perfecte tuinfeest

0
1393
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Of je nu een verjaardag, bruiloft of iets anders te vieren hebt; in de buitenlucht is een feest altijd nét wat specialer. Tover je tuin op een warme lente- of zomeravond daarom om tot de perfecte feestlocatie met de volgende tips:

  1. Voorbereidingen

Cliché, maar waar: een goede voorbereiding is het halve werk. Het organiseren van je tuinfeest begint met het uitnodigen van de gasten. Je kunt natuurlijk eenvoudig een mail of appje sturen om vrienden en familie uit te nodigen, maar met een originele uitnodiging weten je gasten meteen dat ze dít feestje echt niet moeten missen! Maak een leuke fotokaart, pas je uitnodiging aan op het thema van je feest of knutsel je uitnodiging helemaal zelf. Zorg er daarnaast voor dat je tuin er tip top uitziet. Haal het laatste onkruid weg, maai het gras en zorg voor wat kleurrijke bloemen en planten in je tuin. Vergeet ten slotte je buren niet op de hoogte te brengen van je geplande feest. Nog beter: nodig ze uit voor een drankje. De kans dat jij je feest vroegtijdig moet beëindigen door geluidsoverlast is zo een stuk kleiner!

  1. Maak een back-up plan

Bij een tuinfeest is het weer een belangrijke, maar onvoorspelbare factor. Uiteraard hoop je op een droge en zwoele zomeravond, maar wat als de weersvoorspellingen één dag voor je geplande feest een hoop regen aangeven? Een terrasoverkapping in je tuin is ideaal om je feest ook bij slechte weersomstandigheden voort te zetten. Daarbij leent een overkapping zich bovendien uitstekend voor gezellige aankleding; vlaggetjes en verlichting bevestig je eenvoudig aan het dak. Door tevens een terrasverwarmer onder je overkapping te bevestigen, zit je er op een koudere dag of avond lekker warm bij. Ook in de herfst of winter kun je daardoor prima een buitenfeest organiseren! Liever een tijdelijke oplossing bij regen? Kies in dit geval voor een partytent om je tuin te overdekken.

  1. Eten

Je kunt tijdens het tuinfeest flink uitpakken met een uitgebreid diner of een barbecue, maar wat lekkere borrelhapjes zijn eveneens een goed alternatief. Dit kun je natuurlijk zo moeilijk maken als je zelf wilt; duik de keuken in voor lekkere tapas hapjes, maak een fruitsalade of rijg marshmallows aan een prikker, zodat je gasten deze zelf kunnen smelten boven een kampvuurtje. Geef je een themafeest? Dan is het natuurlijk leuk om het eten hier op aan te passen. Bij een Mexicaans thema mogen nacho’s en guacamole niet ontbreken. Heeft je thema een Hollands tintje? Ga dan voor kaasblokjes, bitterballen en haring!

4. Drinken

Als het op drank aan komt, dan wil je graag met ieders wensen rekening houden. Kies daarom voor zowel alcoholische dranken als voldoende alcoholvrije opties. Is de ruimte in je koelkast. Om het helemaal leuk te maken kan je mooie  bierglazen kopen. Want mooie schone nieuwe bierglazen, wie wil dat nou niet?

beperkt? Vul een grote kruiwagen met ijsklontjes en leg alle drank hier in koud. Dat staat ook nog eens gezellig! Maak het jezelf tevens gemakkelijk door grote karaffen met water, limonade of sangria te vullen, zodat je gasten hun glas zelf bij kunnen vullen.

 

  1. Muziek

Naast lekkere hapjes en drankjes, mag goede muziek niet ontbreken bij een geslaagd tuinfeest. Breng je gasten alvast in de feeststemming door hen bij je uitnodiging te vragen hun vijf favoriete nummers op te sturen. Zo maak jij een afspeellijst die bij iedereen in de smaak valt. Wil je het groots aanpakken? Huur een DJ in die er de hele avond voor zorgt dat de voetjes van de vloer gaan. Heb je veel nabije buren in de omgeving, dan is een silent disco een goede oplossing. Op deze manier kunnen al je gasten via hun eigen koptelefoon tóch genieten van de muziek, maar houd je ook je buren te vriend.

  1. Sfeer
    Alles geregeld? Zet dan de puntjes op de i met de mooiste decoratie. Plaats bloemen op tafel in vazen of bierflesjes, dek de tafel feestelijk en hang ballonnen en vlaggetjes op. Heb je geen bomen waar je een lijn aan kunt spannen, kijk dan naar alternatieven om je decoratie te bevestigen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een parasol of hang de versiering op onder een overkapping of tent. Vindt je tuinfeest in de avond plaats, dan doet sfeervolle verlichting het altijd goed. Hier kun je alle kanten mee op: van sfeervolle tuinfakkels en waxinelichtjes tot lichtslingers en lampionnen in vrolijke kleuren,

7. Activiteiten

Zijn er kinderen aanwezig op je tuinfeest? Regel dan wat leuke activiteiten waarmee zij zich tijdens je feest kunnen vermaken. Laat de kinderen hun eigen gebakje versieren, maak een spelletjestafel of zet bij mooi weer een zwembad neer voor waterpret. Spelletjes alleen leuk voor de kinderen? Ook je oudere gasten kunnen een leuke activiteit zeker waarderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wensballonen die alle genodigden ‘s avonds tegelijk de lucht in mogen laten? Met een photobooth zit je eveneens altijd goed. Zet hier een polaroidcamera bij en iedereen heeft op deze manier een blijvende herinnering aan jouw tuinfeest.

Heb jij nog onmisbare tips voor een onvergetelijk tuinfeest? Deel ze in een reactie!