IKEA-meubel in elkaar zetten: hoe doe dat?

0
1386
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Heb je pas een leuk IKEA-meubel gekocht, maar heb je geen idee hoe je die elkaar zet? Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek blijft dat het samen in elkaar zetten van een IKEA-meubel nog niet zo makkelijk is en een goede test is voor je relatie. ‘In de etalage zag het er zo simpel uit, maar waar dienen deze schroefjes nu voor’? ‘Henk, jij wist toch hoe de kast in elkaar moest.’ Herkenbaar? Lees dan snel onderstaande tips en voorkom stress bij het klussen!

Tip 1: Neem eerst de montagehandleiding volledig door

Dat klinkt heel logisch, maar vaak gaat het daar al mis. Door te denken dat je zelf wel weet wat de juiste stappen zijn, sla je dingen over. Door eerst de handleiding helemaal door te nemen, kun je zelf een beeld vormen van de grootte van het meubel. De handleiding is ook niet altijd volledig duidelijk, dus zorg ervoor dat je logisch blijft nadenken.

Tip 2: Maak voldoende werkruimte vrij

Heel belangrijk! Zorg ervoor dat je in de kamer voldoende ruimte vrijmaakt om de kast in elkaar te kunnen zetten. Nu je de montagehandleiding goed hebt doorgenomen, is dat een fluitje van een cent. Leg alle onderdelen die bij elkaar horen naast het meubel. Zo zorg je voor structuur én kun je meteen checken of alle onderdelen aanwezig zijn.

Tip 3: Zorg dat je handgereedschap in huis hebt

IKEA levert het benodigde materiaal om het meubel in elkaar te zetten, maar vaak is er ook een standaard hamer of schroevendraaier vereist. Zorg er dus voor dat je die al klaar hebt liggen. Dat scheelt weer tijd in het proces!

Tip 4: Schakel extra hulp in

We raden je aan om altijd extra hulp in te schakelen bij het klussen. Twee personen zien toch meer dan 1 én daarnaast is het een stuk gezelliger. Vaak duurt zo’n klus toch langer dan je had gedacht, dus ga na afloop lekker wat drinken of iets anders leuks doen. Wanneer je ziet dat je IKEA-meubel helemaal in elkaar staat, geeft dat een zeer voldaan gevoel. Het is even zwoegen, maar dan heb je ook wat.

Liever je IKEA-meubel door een professional laten monteren?

Kom je er toch niet zelf aan uit? Of heb je gewoon geen tijd of zin om je IKEA-meubel(s) in elkaar te zetten? Schakel dan een ervaren klushulp bij jou in de buurt in! Zij hebben vaak al honderden keren deze meubels in elkaar gezet. Super handig en snel geregeld. Voor je het weet staat je droomkast in elkaar.